Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Το δυστοπικό μέλλον που μας ετοιμάζουν με πρόσχημα τov «επίγειο παράδεισο»


 Ζούμε σε μια κοινωνία που διδάσκει στους ανθρώπους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την οικογένειά τους, τις κοινότητές τους και τον τρόπο ζωής τους για να “πάνε μπροστά”...

Του Robert W. Malone MD, MS

Το cyberpunk/postcyberpunk, το δυστοπικό μέλλον που μας καθορίζουν οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, τα επιστημονικά op-ede που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους και ο λαϊκός Τύπος δεν είναι από αυτά που θέλω ιδιαίτερα να ζήσω.

Εκεί όπου τα ανοιχτά σύνορα έχουν δημιουργήσει συνθήκες υπερβολικού συνωστισμού. Εκεί όπου οι άνυδρες εκτάσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, όπου το ακατάπαυστα ζεστό κλίμα έχει κάψει τους πιο όμορφους φυσικούς πόρους και τις γεωργικές εκτάσεις μας και όπου ο αριθμός των ανθρώπων έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες της γης. Η λύση τους, η λύση του WEF και της ΕΕ είναι να στριμώξουν τους πάντες σε “έξυπνες” πόλεις – για να σώσουν τον κόσμο. Αυτή είναι βασικά η προτελευταία λύση που προσφέρουν. Έξυπνες πόλεις… Πόλεις όπου χρειάζεται άδεια για να περάσεις στην επόμενη “έξυπνη” ζώνη. Εκεί που δεν υπάρχει διαφυγή…

«Οι κλασικοί cyberpunk χαρακτήρες ήταν αλλοτριωμένοι, αποξενωμένοι και μοναχικοί, που ζούσαν στο περιθώριο της κοινωνίας σε ένα γενικά δυστοπικό μέλλον, όπου η καθημερινή ζωή επηρεαζόταν από γρήγορες τεχνολογικές αλλαγές, πανταχού παρούσα τεχνολογία πληροφοριών και αδιαπέραστη τροποποίηση του ανθρώπινου σώματος».

Lawrence Person, (8 Οκτωβρίου 1999). “Notes Toward a Postcyberpunk Manifesto”.

Αυτές οι “έξυπνες” πόλεις είναι στην πραγματικότητα εφιάλτες. Καταρρέουσες υποδομές, έγκλημα, κλοπές, πολυκατοικίες που διαλύονται, όπου τα άτομα μοιράζονται μικροσκοπικά διαμερίσματα ή δωμάτια με βάρδιες. Εκεί που οι άνθρωποι δεν ζουν καλύτερα από τους αρουραίους σε ένα πλοίο που βυθίζεται, περιμένοντας την επόμενη φυσική καταστροφή ή έλλειψη τροφής για να τους βγάλει έξω.

Φτιάξτε το και θα έρθουν

Εκεί που η μόνη λύση, η μόνη διέξοδος είναι οι καλύτερες υπηρεσίες διαδικτύου, ώστε να ξεφύγουν από την πενιχρή ύπαρξη της ζωής τους. Ποιος χρειάζεται τον Θεό ή τη θρησκεία; Το Metaverse πωλείται ως ο νέος παράδεισος. Το Metaverse είναι νιρβάνα. Το Metaverse θα εκπληρώσει κάθε ανάγκη και επιθυμία. Σύντομα, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό το άθλιο διαμέρισμα, το βρώμικο μετρό, τους δρόμους με τα σκουπίδια ή την έλλειψη θερμότητας ή αέραΓιατί το Metaverse θα τα φροντίσειΟ νέος πατριάρχης, η νέα θρησκεία είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί για να κατευνάζει τις μάζες.

Ακόμα και οι ιδέες πίσω από το να έχεις έναν φυσικό σύντροφο και μια οικογένεια γίνονται ξεπερασμένες! Η νεολαία μας τώρα εκπαιδεύεται να αποδέχεται το διαδικτυακό σεξ ως το νέο φυσιολογικό. Ναι, πολύ καλύτερα από το σωματικό σεξ, μια τεχνητή νοημοσύνη θα διαμορφωθεί ώστε να πραγματοποιηθεί κάθε επιθυμία τους. Πιστεύουν ότι μπορούν να “γίνουν” οτιδήποτε επιθυμούν στο Metaverse. Ακόμη και οι σεξουαλικές τους ανάγκες θα ικανοποιηθούν από αυτό. Θα γίνεται παράδοση φαγητού, θα μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά, να χαλαρώσουν και… ανεξάρτητα από το πόσο kinky, σκοτεινό, εκτός πραγματικότητας ή προσωπικής σύνδεσης, το Metaverse θα έχει μια τεχνητή νοημοσύνη που ταιριάζει!

Αυτό είναι το μέλλον που προσφέρεται στους νέους μας σε μια πιατέλα και συχνά επιδίδονται σε αυτή τη φαντασίωση της καλής ζωής, σαν παιδιά που περιμένουν να μπουν σε ένα ζαχαροπλαστείο. Έτσι η ανάγκη για το αντίθετο φύλο, για οικειότητα με άλλους ανθρώπους θα μειωθεί κατά πολύ. Οι νέοι άνδρες κυριολεκτικά δεν θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν κανονικά με νεαρές γυναίκες, οι οποίες σε αντίθεση με τις AI, θα έχουν τη δική τους αυτοδιάθεση, σκέψεις και επιθυμίες. Τι γίνεται τότε με την οικογένεια;

Γιατί η πραγματικότητα δεν χρειάζεται να μπει σε αυτή τη νέα εξίσωση ζωής και σεξ.

Το σεξ αντικαθιστά όλο και περισσότερο την αγάπη. Η ευγένεια του να είσαι μέλος μιας οικογένειας, μιας κουλτούρας και να είσαι μέρος κάτι πιο σημαντικού από τον ναρκισσιστικό εαυτό σου παρασύρεται στην αναμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας.

Αυτή η νέα κοινωνία βασίζεται σε μια αρρωστημένη ιδέα ότι η πραγματικότητα μπορεί να είναι ό,τι θέλουμε να είναι… στο MetaverseΔεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.


Πώς να σχεδιάσετε ένα μέλλον χωρίς τους δυστοπικούς τόνους

Πρέπει να επιστρέψουμε στο να οραματιζόμαστε ένα υγιές, βιώσιμο μέλλον για την ανθρωπότητα, που θα περάσει στους αιώνες. Πρέπει να επιστρέψουμε στις θεμελιώδεις αξίες.

Ένα μέλλον, όπου η κοινωνία και οι κυβερνήσεις εκτιμούν τις οικογένειες. Μια φυσική ζωή, μια ζωή δημιουργίας, δημιουργικότητας, κατανόησης ότι η ευημερία περιλαμβάνει το να μπορείς να είσαι έξω, να είσαι ελεύθερος. Όπου η ευημερία περιλαμβάνει μια ισχυρή και συνδεδεμένη οικογένεια και ακόμη και πίστη. Όπου εννοείται ότι η ευημερία περιλαμβάνει σύνδεση με τη γη.

Χρειαζόμαστε ζωντανές εναλλακτικές λύσεις για τις βρώμικες πόλεις που προωθούνται ως το μόνο βιώσιμο μέλλον για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας. Χρειαζόμαστε έναν τρόπο να ζούμε στη φύση, σε μικρές πόλεις, σκόπιμες κοινότητες και ακόμη και στα προάστια – όπου θα μπορούσε να μας επιτραπεί να ζούμε σε σχετική ιδιωτικότητα. Εκεί όπου φάρμες “φορτηγών”, συνεταιρισμοί, κήποι νίκης, βοσκοτόπια αγελάδων, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και οπωρώνες αποτελούν κεντρικό μέρος και κομμάτι της ζωής. Όπου αναγνωρίζεται ότι η ζωή είναι ακατάστατη και ότι η ζωή απαιτεί παραγωγή.

Τα ανθρώπινα όντα έχουν και θα διαμορφώσουν αυτή τη γη. Είναι αυτό που κάνουμε. Κάποτε είχαμε μικρές φάρμες σε όλη την Αμερική. Αυτές οι μικρές φάρμες ήταν η ραχοκοκκαλιά της Αμερικής. Για γενιές, άκμασαν. Τώρα έχουμε εκατομμύρια στρέμματα σίτου, καλαμποκιού και σόγιας – όλα τα οποία “διαχειρίζονται” διεθνικές εταιρείες, μαζί με εργοστασιακές φάρμες στην ίδια γη. Δυστυχώς, αυτό το νέο μοντέλο γεωργίας που απαιτεί λίγη εργασία δεν είναι βιώσιμο. Η απορροή από τα απαιτούμενα λιπάσματα έχει πολλές συνέπειες, όπως νεκρές ζώνες στους ωκεανούς. Η παραγωγή λιπασμάτων δεν είναι βιώσιμη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και η ικανότητά μας να δημιουργούμε ποιοτικές ζωές για όλους. Πώς να ταΐσουμε τον πλανήτη;

Τι συμβαίνει όταν σκεφτούμε εκ νέου την εικόνα της αγροτικής ζωής και της κοινότητας; Όπου οι άνθρωποι έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να εργαστούν σε μικρές φάρμες, να πουλήσουν τοπικά, να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες θερμοκηπίου και να δημιουργήσουν οργανικά, τοπικά λιπάσματα, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό νέων μεθόδων και παραδοσιακών τεχνικών. Τι συμβαίνει όταν επιστρέψουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να δουλεύουν τη γη;

Την ικανότητα να εργάζονται από το σπίτι οπουδήποτε; Την ιδιοκτησία της γης πίσω στους μικρούς αγρότες; Τι συμβαίνει όταν η ζωή στη χώρα σημαίνει καλό Διαδίκτυο ΚΑΙ βιώσιμη στέγαση ΚΑΙ ισχυρές κοινότητες ΚΑΙ πραγματικό φαγητό ΚΑΙ καλή υγειονομική περίθαλψη; Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτό θα αποτελέσει απειλή για τις εταιρείες μας και για τις διεθνείς βιομηχανίες μας. Αυτό δεν είναι ένα μέλλον όπου οι παγκοσμιοποιητές του WEF μπορούν να συσσωρεύουν το υπερβάλλον κέρδος της εργασίας μας, αντί του δικού τους.

Παραδοσιακά, η ευρύτερη οικογένεια και κατ’ επέκταση οι ισχυρές θρησκευτικές κοινότητες αποτελούν απειλή για τις βιομηχανικές κοινωνίες. Η βιομηχανία απαιτεί οι άνθρωποι να μπορούν να μετακινούνται όπου χρειάζεται, να τοποθετούν την εργασία πάνω από την οικογένεια και τους εκπαιδευτικούς στόχους πάνω από τη ζωή στην κοινότητα στην οποία μεγάλωσαν.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Βιομηχανική Επανάσταση αποδυνάμωσε τις μεγάλες οικογένειες, τις κοινότητες και τις παραδοσιακές αξίες. Όταν οι άνθρωποι μετακόμισαν στις πόλεις για δουλειά, χώρισαν οικογένειες γενεών. Τα μέλη της οικογένειας εργάζονταν δίπλα-δίπλα σε αγροκτήματα. Αυτό άλλαξε όταν οι άνθρωποι μετακόμισαν στις πόλεις για δουλειά.

Στην πόλη, οι άνδρες έπιασαν δουλειές και οι γυναίκες αφέθηκαν να φροντίζουν τα παιδιά – μόνες και μοναχικές. Τώρα, αυτό το μοτίβο εξακολουθεί να υπάρχει, μόνο που αντί να μεγαλώνουν παιδιά, εργάζονται και οι γυναίκες. Οι οικογενειακές μονάδες έχουν σπάσει. Το γνωρίζουμε και μόνο από την ανάλυση των ποσοστών διαζυγίων, ψυχικών ασθενειών, προβλημάτων παιδικής ανάπτυξης – ΔΕΠΥ, αυτισμό κλπ. Ο κόσμος δεν είναι ένα υγιές μέρος για οικογένειες ή παιδιά.

Όταν κοιτάζουμε τις ισχυρές κοινότητες πίστης, αυτό που προκύπτει είναι ένα μοτίβο που είναι πολύ διαφορετικό. Οι οικογένειες δεν μετακινούνται τόσο συχνά για δουλειά. Μένουν στις κοινότητες που τους μεγάλωσαν. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τους Amish ως παράδειγμα αυτού, γιατί κάποια στιγμή στη ζωή μου, είχα πολλούς φίλους Amish. Αλλά τα τελευταία τρία χρόνια, ανακάλυψα πολλές κοινότητες πίστης, με οικογένειες πολλών γενεών που παρέμειναν στενά συνδεδεμένες και δυνατές. Φυσικά, υπάρχουν διαζύγια, κακοποιήσεις και τρομερά πράγματα παντού – είμαστε άνθρωποι και πολλοί δεν μπορούν να ελέγξουν τις βασικές τους παρορμήσεις, αλλά γενικά πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, όπου ο γάμος και η οικογένεια έχουν σημασία. Όπου οι παραδοσιακές αξίες έχουν σημασία.

Η δημιουργία μιας τέτοιας σκόπιμης κοινότητας είναι δύσκολη. Χρειάζεται δέσμευση από πολλούς, πολλούς ανθρώπους. Ζω σε μια τέτοια κοινότητα – μια κοινότητα που βασίζεται σε έναν τρόπο ζωής πολλών γενεών. Μερικοί μετακομίζουν εδώ, όπως εγώ. Άλλοι κατοικούν εδώ από τα τέλη του 1700. Αλλά η δέσμευση σε μια τοποθεσία, στην κοινότητα και την οικογένεια, είναι πρωταρχικής σημασίας για όλους μας. Όπου η ειλικρίνεια έχει σημασία. Εκεί που οι άνθρωποι έχουν σημασία…

Η πυρηνική και η ευρύτερη οικογένεια πρέπει να γίνουν ξανά το κέντρο των πνευματικών μας κοινοτήτων. Πρέπει να γιορτάσουμε τον γάμο και την οικογένεια.

Ο γάμος και η ένωση δύο ανθρώπων είναι ιερά. Η δημιουργία αγάπης είναι η έκφραση του δεσμού του γάμου. Αυτό είναι μέρος της χαράς του να είσαι ενήλικας, να επιλέξεις να δεσμευτείς με ένα άλλο άτομο. Και αν είσαι τυχερός, να κάνεις οικογένεια.

Πιστεύω ότι έχουμε όλα τα στοιχεία αυτού που χρειαζόμαστε για να φανταστούμε εκ νέου τη ζωή στη γη τώρα.

Αυτό που δεν έχουμε, είναι η δύναμη του μάρκετινγκ για να ανταγωνιστούμε τα δυστοπικά οράματα που φυτεύονται στον εγκέφαλό μας από ανθρώπους όπως οι κυβερνήσεις μας, οι διεθνείς εταιρείες, τα μέσα ενημέρωσης, το “Χόλιγουντ” και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ζούμε σε μια κοινωνία που διδάσκει στους ανθρώπους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την οικογένειά τους, τις κοινότητές τους και τον τρόπο ζωής τους για να “πάνε μπροστά”. Αυτό δεν είναι υγιές για οικογένειες, ανθρώπους ή παιδιά. Δεν είναι περίεργο που το ιερό δεν εκτιμάται πλέον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις