Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Δυτική Βιρτζίνια - Τρένο εκτροχιάστηκε στην κομητεία Σάμερς, τρεις τραυματίες / Sandstone, Summers County


SANDSTONE, W.Va. — Τρεις υπάλληλοι της CSX μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από εκτροχιασμό τρένου νωρίς το πρωί της Τετάρτης κατά μήκος του New River στην κομητεία Summers, W.Va.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τρένο, τραβώντας άδεια βαγόνια άνθρακα, εκτροχιάστηκε περίπου στις 4:51 π.μ. αφού χτύπησε σε κατολίσθηση που κάλυψε τη γραμμή. Μια δήλωση από την CSX ανέφερε ότι η κύρια μηχανή είχε τρία μέλη του πληρώματος. Ήταν μαέστρος, μηχανικός και ασκούμενος μηχανικός. Και τα τρία μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους.

Τέσσερις από τις ατμομηχανές μαζί με εννέα άδεια κάρβουνα πήδηξαν την πίστα. Μία ατμομηχανή πήρε φωτιά. Η εταιρεία είπε ότι άγνωστη ποσότητα καυσίμου ντίζελ και πετρελαίου που χύθηκε από τις ατμομηχανές και περιβαλλοντικά μέτρα περιορισμού λαμβάνονται για την προστασία των υδάτων του κοντινού Νέου Ποταμού. Η CSX είπε ότι δεν μεταφέρονταν επικίνδυνα υλικά.

Ο Σαμ Ρίτσμοντ ζει κοντά στο σημείο και μπήκε στην περιοχή από το ακίνητο της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου παραπάνω αμέσως μετά το περιστατικό.

«Το πρωταρχικό μου ενδιαφέρον είναι ότι και οι δύο γιοι μου είναι μηχανικοί σε αυτή τη γραμμή, και αυτό τρόμαξε τους μπετζίμπι από εμένα. Γι' αυτό ήμουν εκεί», εξήγησε στο MetroNews. «Ήμουν εκεί για αρκετό καιρό και κατέβηκα σε μια διάβαση για να επιβεβαιώσω ότι κανένας από τους γιους μου δεν ήταν στο τρένο».

Ο Ρίτσμοντ μπόρεσε να μιλήσει με έναν από τους γιους του που είναι επίσης εθελοντής πυροσβέστης και βρισκόταν στο σημείο. Μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι ο άλλος γιος επίσης δεν ενεπλάκη στο ατύχημα. Ο Ρίτσμοντ είπε ότι η σκηνή ήταν ένα κουβάρι από ατσάλι, φωτιά και καπνό.

«Υπάρχει ένας κινητήρας πάνω από το ανάχωμα και ένας κινητήρας μερικώς στο νερό. Υπήρχε αρκετή φωτιά, αρκετός καπνός και υπήρχαν κάποια συντρίμμια από το συμβάν που επέπλεαν στον ποταμό και καίγονταν. Ήταν περίπου ένα πόδι κομμάτια. Δεν ξέρω τι ήταν, αλλά επέπλεαν», είπε.

 

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται και οι εργασίες καθαρισμού βρίσκονται σε εξέλιξη. Η περιοχή του ατυχήματος είναι ανάντη από το Richmond's Store, αλλά κατάντη από την περιοχή Sandstone Falls. Είναι ένα σχετικά απομακρυσμένο τμήμα της γραμμής προσβάσιμο μόνο με τρένο ή με τα πόδια.


Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Δυτικής Βιρτζίνια, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινου Δυναμικού και το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Δυτικής Βιρτζίνια συμμετέχουν όλα στην απόκριση.

Το West Virginia American Water παρακολουθεί και διαθέτει εξοπλισμό έγκαιρης ανίχνευσης για το νερό της πηγής του. Η πλησιέστερη πρόσληψη νερού βρίσκεται σε μια λίμνη στο Hawk's Nest. Εάν επιβεβαιωθεί ότι το καύσιμο έχει εισέλθει στο νερό, το καύσιμο αναμένεται να επιπλέει καθώς περνάει από την εισαγωγή. Η Δυτική Βιρτζίνια American Water δεν έχει κλείσει τις εισροές τους.

Η Amtrak ανακοίνωσε την ακύρωση του Cardinal Line προς το παρόν λόγω αποκλεισμού των γραμμών στη Δυτική Βιρτζίνια.

«Λόγω μιας αναπηρικής εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που μπλοκάρει τις γραμμές στην περιοχή, το Amtrak Cardinal Train 50 που αναχώρησε από το Σικάγο στις 7 Μαρτίου ακυρώθηκε μεταξύ Χάντινγκτον και Ουάσιγκτον, DC Amtrak Cardinal Train 51 που αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου ακυρώθηκε μεταξύ Ουάσιγκτον, DC. και τον Χάντινγκτον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις