Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Τουρκία: Η αστυνομία έκανε Xρήση Bίας κατά διαδηλωτών σε πορεία για την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας


 H τουρκική αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσει μια ομάδα διαδηλωτών, ενώ μια πορεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας κατέληγε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Γυναίκες σφύριζαν και φώναζαν «Δεν σιωπούμε, δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε», καθώς έσπρωχναν ασπίδες των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων, πυροδοτώντας συμπλοκές με την αστυνομία, ενώ το υπόλοιπο πλήθος περίπου 2.000 ανθρώπων διασκορπίστηκε.

Η αστυνομία είχε αποτρέψει το πλήθος να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της πόλης, αφού οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν πορείες, διαδηλώσεις. Οι τοπικοί σταθμοί του μετρό είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα.

«Κυβέρνηση παραιτήσου», φώναζε το πλήθος κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. «Είμαστε θυμωμένοι, είμαστε σε πένθος, είμαστε σε φεμινιστική εξέγερση», έγραφε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν διαδηλωτές.

Η πορεία διοργανώθηκε λίγο περισσότερο από δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές, και λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη νότια Τουρκία που σκότωσαν περισσότερους από 52.000 ανθρώπους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις