Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Το τελευταίο αγωνιώδες Tηλεφώνημα του Mηχανοδηγού πριν από την τραγωδία


 Ο μηχανοδηγός του Intercity 62 φαίνεται να είχε υποψιαστεί ότι κάτι πάει λάθος και μέσα στην αγωνία τηλεφώνησε σε συνάδελφό του, άλλης αμαξοστοιχίας, για να τον ρωτήσει εάν βρίσκεται κι εκείνος στην ίδια γραμμή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, ο μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου αντιλήφθηκε ότι μάλλον κάτι έχει πάει λάθος και πήρε τηλέφωνο συνάδελφό του άλλης αμαξοστοιχίας, ρωτώντας τον με αγωνία αν βρίσκεται κι εκείνος στην ίδια γραμμή, στην οποία λίγα λεπτά αργότερα γράφτηκε η τραγωδία στα Τέμπη.

Το τηλεφώνημα αυτό, που φέρεται να είναι το τελευταίο που πρόλαβε να κάνει ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας Intercity 62 πριν από την μοιραία σύγκρουση, δεν απέδωσε καρπούς. Ο συνάδελφος στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου δεν ήταν στην εμπορευματική αμαξοστοιχία που κινούνταν κατά πάνω στο επιβατικό τρένο.

Η συγκεκριμένη πληροφορία για το τελευταίο τηλεφώνημα του μηχανοδηγού δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο μεταφέρθηκε χθες και από τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμά Χαχάμη.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει δώσει εντολή, πάντως, να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην τραγωδία στα Τέμπη για να φανούν όλες οι κλήσεις που έκαναν στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα και τι ειπώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είχε αποκαλύψει ότι μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, Γιώργος Κουτσούμπας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, φαίνεται πως κατάλαβε ότι στις ίδιες ράγες κινούνταν και η εμπορευματική αμαξοστοιχία, εξαιτίας των ενεργειών του σταθμάρχη Λάρισας. Έτσι ξεκίνησε να αναζητεί τηλεφωνικά συναδέλφους του, που θα μπορούσαν να βρίσκονταν στην εμπορευματική αμαξοστοιχία. Έκανε τηλεφωνήματα σε κάποιους, που όμως δεν ήταν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις