Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Tραγωδία στα Tέμπη: Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε


 Μεθοδολογία μην πυροβολείτε τον πρωθυπουργό γιατί «δεν ήξερε» από την κυβέρνηση. Στο στόχαστρο οι παθογένειες στο δημόσιο σύστημα διοίκησης που όμως δεν επιλύθηκαν επί 3,5 χρόνια από το Μαξίμου.

Εκτός κάδρου βγάζει τον Κ. Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δύο εβδομάδες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο Γιάννης Οικονόμου βρέθηκε στη φιλόξενη συχνότητα του ΣΚΑΪ και απάντησε σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την τραγωδία στα Τέμπη διαπιστώνοντας εικόνα διάλυσης των σιδηροδρόμων, «έσταξε φαρμάκι» για τους εργαζόμενους, επιχείρηση διάχυση ευθυνών ενώ (δεν) απάντησε για την υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή και αν θα παραστεί στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε εάν η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή και στον πρωθυπουργό, απάντησε ότι «σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει, δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα» και αναφορικά με τον τέως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών είπε ότι «υπάρχει πολιτική ευθυνη, η οποία ανελήφθη».

Έπειτα ξεδίπλωσε το αφήγημα που έχει αρχίσει και εξυφαίνει το Μαξίμου τις τελευταίες ώρες για τις παθογένειες που παρατηρούνται αλλά «ο πρωθυπουργός μάχεται από την πρώτη στιγμή» εναντίον αυτών. Παράλληλα τόνισε ότι «σε κάθε παρουσία του ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η επόμενη 10ετία θα είναι η δεκαετία των σιδηδρόμων σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου».

Μίλησε ακόμα για «μαύρι χάλι που υπήρχε στη διοίκηση του ΟΣΕ» και βρήκε την ευκαιρία να στρέψει τα βέλη του, όχι στην αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης αλλά «στη νοοτροποία του λουφάρω και φεύγω μισή ώρα νωρίτερα από τη βάρδια, βάζω τον καινούριο για να πάρουν τα ρεπό τους οι παλιοί, κάνω τον έξυπνο και φεύγω παίρνοντας μια αναρρωτική άδεια την επόμενη μέρα για να μην μπλέξω».

Για τις συμβάσεις είπε ότι η στορία και η εξελιξή τους θα αποδειχθεί στη Βουλή, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα τελματωμένο έργο και ότι από το 2019 «με καθυστερήσεις ξεμπλοκαρίστηκε ένα έργο που σήμερα έχει παραδοθεί στο 70%».

Μίλησε για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το 2017 έπρεπε να έχουν παραδοθεί 52 σταθμοί και 3 κέντρα τηλεδιοίκησης, αλλά τελικά παρελήφθηκαν 17 σταθμοί και κανένα κέντρο τηλεδιοίκησης.

Τέλος κάλεσε να μην μετατραπεί η τραγωδία σε έναν εμφύλιο μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής και τόνισε ότι οι ευθύνες θα αποσαφηνιστούν στα δικαστήρια.

Δεν απάντησε για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή απλώς είπε πως θα τεθεί όταν έρθει η ώρα γιατί τώρα δεν είναι του παρόντος.

Για το εάν ο τέως υπουργός που κρύβεται μέχρι σήμερα θα δώσει εξηγήσεις, ο κ. Οικονόμου απάντησε με γενικολογίες: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες» και στο καυτό ερώτημα αν θα εμφανιστεί στη Βουλή εκτίμησε ότι« θα πάει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις