Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ν.Μπακογιάννη: «Θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας με άλλα κόμματα αν δεν βγούμε αυτοδύναμοι στην δεύτερη κάλπη» Έδωσε Tέλος στα σενάρια περί «τρίτης κάλπης»


 H Nέα Δημοκρατία θα πάει σε κυβέρνηση συνεργασίας αν δεν προκύψει αυτοδυναμία για κάποιο κόμμα και σε πιθανή δεύτερη κάλπη στις αρχές Ιουλίου, είπε η αδελφή του πρωθυπουργού, βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάνη; «Στην περίπτωση που δεν πετύχει η ΝΔ αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας».

Αυτό πάντα με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι τα άλλα κόμματα δεν θα κάνουν κυβέρνηση στις πρώτες εκλογές και η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις δεύτερες εκλογές.

«Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμμετέχουν σε καμία από τα σχήματα που μπορεί να προκύψουν (καθώς είναι πιθανό ότι η ΝΔ να μην είναι καν πρώτο κόμμα ούτε στην κάλπη της 21ης Μαΐου).

Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Ούτε τρίτη κάλπη, ούτε νίκη, ούτε πιθανόν καν πρωτιά της ΝΔ, βλέπει η Ν.Μπακογιάννη.

Υποστήριξε ότι «η απλή αναλογική δεν μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση», αν και ιστορικά έχει αποδειχθεί το αντίθετο και μάλιστα με κυβέρνηση ΝΔ, την κυβέρνηση Σαμαρά, το 2012.

Είπε μάλιστα, μάλλον δίκης ανεκδότου, ότι «δεν θα δεχθεί η ίδια να είναι πρωθυπουργός αν της προταθεί»…

Υπερασπίστηκε και την υποψηφιότητα Κ.Α.Καραμανλή: «Ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτοδικαίως υποψήφιος βουλευτής, διότι δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει καμία δικαστική απόφαση εις βάρος του, βλέπε Παππάς και οι άλλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του», ανέφερε για την υποψηφιότητα του Κώστας Αχ. Καραμανλή, ο οποίος λίγο μετά το έγκλημα των Τέμπη παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, υπό το βάρος πρόσφατων δηλώσεών του ότι «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας στους σιδηρόδρομους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις