Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν να πνίξουν στο αίμα εστιατόριο στου Ψυρρή [video]


ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ.: Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και φέρεται να σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο, ισραηλινών συμφερόντων, στου Ψυρρή.

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαιντέρ, που διέμενε στην Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στην Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαιντέρ φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, συντονίζοντας την ομάδα που αποτελούνταν από τον 29χρονο και άλλα τρία άτομα.

Ο 27χρονος και 29χρονος βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, τέσσερα και πέντε χρόνια αντίστοιχα. Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα όταν αυτό απαιτούνταν, διαμένοντας σε καταυλισμό στα Λιόσια.

ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ.: «Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση»

«Με την εθνική ασφάλεια, με το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων, με την άποψη για την ασφάλεια που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν παίζει κανείς, έχουμε ευθύνη και για αυτό όλοι οι χειρισμοί έχουν γίνει με απόλυτη μυστικότητά», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτηρίζοντας τα όσα λέγονται για ήσσονος σημασίας υπόθεση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης «αστήριχτες προχειρότητες και επιπολαιότητες».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «εδώ και αρκετό καιρό περιήλθαν εις γνώσιν της ΕΥΠ στοιχεία, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, πήρε την υπόθεση πάνω της η Αντιτρομοκρατική που έκανε εξαιρετική δουλειά και θέλω αν δώσω συγχαρητήρια. Μετά από ενδελεχή έρευνα, βρέθηκε το δίκτυο των πακιστανών τρομοκρατών. προσήχθησαν μαζί με άλλα άτομα, περίπου 12 τον αριθμό, Πακιστανούς, με έρευνες που διεξήχθησαν σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη».

Όπως λέει ο κ. Θεοδωρικάκος, «απεδείχθη ότι είχαν επαφή με ομοεθνή τους, τηλεφωνική επικοινωνία, που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν. Το κίνητρο της προετοιμασίας του χτυπήματος είναι οικονομικό και οι στόχοι είναι εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις