Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Xάος σε πτήση: Αναταράξεις και έκτακτη προσγείωση – Αεροσυνοδός είπε στους επιβάτες να διαγράψουν όλα τα βίντεο


 Τρόμος για τους επιβάτες της πτήσης της Lufthansa καθώς έπειτα από έντονες αναταράξεις, το αεροπλάνο χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Ενδιαφέρουσα όμως ήταν η… απαίτηση αεροσυνοδού να διαγράψουν όλοι οι επιβάτες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχαν από το συμβάν, σύμφωνα με την καταγγελία δύο ατόμων που επέβαιναν στην πτήση.

Η πτήση μετατράπηκε σε χάος μετά την ξαφνική απώλεια ύψους του αεροπλάνου, τραυματίζοντας επτά άτομα. Η Rolanda Schmidt ήταν ένα από τα επτά άτομα που τραυματίστηκαν στην πτήση και είπε στο Insider.com ότι το αεροπλάνο έπεσε σημαντικά, στέλνοντας τρόφιμα και προσωπικά αντικείμενα στον αέρα.

Η πτήση 469 της Lufthansa κατευθυνόταν από το Όστιν του Τέξας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας την 1η Μαρτίου, αλλά αντιμετώπισε αυτό που η αεροπορική εταιρεία αποκάλεσε «σοβαρές αναταράξεις» ενώ πετούσε πάνω από το Τενεσί.

Η Schmidt είπε στο Insider ότι χτύπησε το κεφάλι της στην πλαστική θήκη του τραπεζιού δίσκου στο κάθισμα μπροστά της κατά την πρώτη μεγάλη απώλεια ύψους. Μόλις το αεροπλάνο σταθεροποιήθηκε και άρχισε να ανεβαίνει γρήγορα, είπε ότι πετάχθηκε από τη θέση της και χτύπησε ξανά το κεφάλι της στο ταβάνι του αεροσκάφους.

«Ένιωσα σαν να μας χτύπησε το μάτι ενός ανεμοστρόβιλου. Δεν θα σταματούσε. Νόμιζα ότι πέφταμε», είπε η Schmidt.

Είπε ότι δάκρυσε και αντί να ουρλιάξει όπως οι άλλοι επιβάτες, προσευχήθηκε, προσθέτοντας ότι έστειλε μήνυμα στον σύζυγό της ότι επρόκειτο να πεθάνει.

«Ήταν μια από εκείνες τις στιγμές όπου μέσα σε πέντε έως δέκα λεπτά από την επεξεργασία, ήξερες ότι επρόκειτο να πεθάνεις και δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρναμε να προσγειωθούμε με ασφάλεια οπουδήποτε. Ένιωθα σαν να τινάζονταν τα μέσα του σώματός μου» τόνισε.

Όπως καταγγέλλει καθώς το αεροπλάνο κατέβαινε στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles για να κάνει αναγκαστική προσγείωση, μια αεροσυνοδός ήρθε στο μεγάφωνο και είπε “διαγράψτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας”.

“Νομίζω ότι όλοι ήμασταν άναυδοι, αναρωτιόμασταν “Τι είπε;”», επισημαίνει.

Περίπου πέντε λεπτά αργότερα, η Schmidt είπε ότι η ίδια αεροσυνοδός έκανε μια δεύτερη ανακοίνωση με τις ίδιες οδηγίες. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η αεροσυνοδός υπονόησε ότι επρόκειτο με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει το απόρρητο των άλλων επιβατών.

Η Schmidt ήταν καθ’ οδόν για την Ελλάδα για να δει την κόρη της, που είναι επαγγελματίας αθλήτρια βόλεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις