Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023: Διπλή παρέμβαση από Καραμανλή και Σαμαρά


 Παρά τα όσα θα ήθελαν κάποιοι, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παρά την αποχώρησή του από τα ψηφοδέλτια των εκλογών, συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο την παράταξη. Και αυτό αναμένεται να το κάνει εις διπλούν τον Μάιο, καθώς εκτός από την κοινή εμφάνιση που θα κάνει την 9η Μαΐου με τον Αντώνη Σαμαρά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης, θα είναι παρών και με δήλωση στήριξης στην κεντρική ομιλία που θα κάνει ο πρωθυπουργός στις 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα, τα… παπαγαλάκια και τα ζιζάνια να μη χάσουν αρκετή από τη δουλειά στην οποία εντρυφούσαν όλον αυτόν τον καιρό. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο περιβάλλον Μητσοτάκη «πουλώντας» υπηρεσίες κατά του καραμανλισμού γενικότερα. Μάλιστα, μου έλεγαν ότι η τοποθέτηση Καραμανλή δεν θα αφήνει παραθυράκια και… γκρίζες ζώνες για παρερμηνείες των τοποθετήσεών του.

Αντίθετα, θα αποτελούν την επιβεβαίωση του αξιακού κώδικα της Νέας Δημοκρατίας, πάνω στις βάσεις που έθεσε ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ θα υπάρχουν και επισημάνσεις για τον ρόλο που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ενωση στη νέα εποχή. Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής δεν αποκλείεται να επισημάνει τον ρόλο των ιδρυτών της τότε ΕΟΚ και το όραμα που είχαν.

Οπως πληροφορήθηκα, παρέμβαση με ομιλία ετοιμάζει και ο Αντώνης Σαμαράς, στην Καλαμάτα, την τελευταία εβδομάδα, πιθανότατα, πριν απ’ τις εκλογές. Μάλιστα οι σκέψεις που υπάρχουν στο Μαξίμου είναι αυτή η συγκέντρωση, που θα έχει κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό, να αποτελέσει επί της ουσίας την κεντρική συγκέντρωση του κόμματος σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις