Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Γιώργος Καραϊβάζ: H «Mυστική» Eφαρμογή επικοινωνίας των κατηγορούμενων


 Νέα αποκάλυψη για την μυστική εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, την οποία χρησιμοποιούσαν πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Πώς οι αξιωματικοί της αστυνομίας κατάφεραν να τη «σπάσουν».

Οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι Αρχές δεν θα καταφέρουν να τους εντοπίσουν ή να ακούσουν τις συνομιλίες τους. Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποίησαν μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Μάλιστα, για να έχουν ασφαλείς συνομιλίες σε αυτή την εφαρμογή θα έπρεπε να έχουν κι ένα κωδικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι Αρχές κατάφεραν να «σπάσουν» την εφαρμογή και στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση στα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο 40χρονος άνδρας που συνελήφθη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνουν οι σχέσεις και οι επαφές που είχε αναπτύξει τους τελευταίους 6 μήνες ο 40χρονος, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν πως μέσω της εφαρμογής θα μπορέσουν να διαπιστώσουν με ποιους επικοινώνησε αυτούς τους μήνες και να αντλήσουν στοιχεία για άλλες υποθέσεις.

Η κοινή πορεία του βαν και της βέσπας πρόδωσε τους δράστες

Ακόμη, to MEGA παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό πως εκτυλίχθηκε το σχέδιο δολοφονίας, τους λόγους που είχε γίνει αποτυχημένη απόπειρα μία μέρα πριν και τι τελικά πρόδωσε τους δράστες.

Η κοινή παρουσία στην περιοχή του Αλίμου του λευκού βαν εταιρείας καθαρισμού και της βέσπας που χρησιμοποίησαν οι δράστες, φαίνεται ότι πρόδωσε τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ.

Μετά από πολύμηνες έρευνες και συνδυαστική μελέτη του οπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής τα δύο οχήματα εντοπίζονται για πρώτη φορά στις 8 Απριλίου του 2021, μία ημέρα πριν την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.

Εκείνη την ημέρα το βαν καταγράφεται αρχικά στις 13:25 και 21 λεπτά αργότερα, στις 13:46, το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Στις 13:25 το λευκό βαν καταγράφεται ξανά στον Άλιμο και στις 13:48 κινούμενη στην οδό Μεγίστης η βέσπα.

Τις επόμενες δύο ώρες τα δύο οχήματα δεν διακρίνονται σε καμία κάμερα. Μέχρι τις 15:30 που διακρίνονται και τα δύο οχήματα σε κοινή πορεία στην Λεωφόρο Ποσειδώνος να απομακρύνονται από τον Άλιμο με κατεύθυνση τον Πειραιά.

Την συγκεκριμένη ημέρα ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε φύγει περίπου μισή ώρα νωρίτερα από την εργασία του, κάτι που όπως εκτιμά η αστυνομία οδήγησε τους δράστες να αναβάλουν την επίθεση για ένα 24ωρο.

Η κοινή πορεία που τους πρόδωσε

Την ημέρα της δολοφονίας, το λευκό βαν καταγράφεται πρώτη φορά στις 12:57 και η βέσπα στις 13:13.

Στις 14:15 το μηχανάκι με τους δύο δράστες κατευθύνεται προς το σημείο της δολοφονίας. Μετά από μία πρώτη κατόπτευση του χώρου, επιστρέφουν και πυροβολούν εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Αμέσως μετά η βέσπα καταγράφεται στην οδό Μεγίστης στις 14:20 με τους δύο δράστες πάνω σε αυτήν, ενώ λίγη ώρα αργότερα στον ίδιο δρόμο, στις 14:22, κάμερα πιάνει ξανά το όχημα αλλά πλέον διακρίνεται μόνο ο οδηγός.

Με διαφορά 55 δευτερολέπτων από το σημείο που εμφανίζεται με ένα επιβάτη το μηχανάκι, διέρχεται το λευκό βαν. Αυτό που εκτιμούν οι αρχές είναι ότι στο μεσοδιάστημα, σε κάποιο τυφλό σημείο, ο ένας δράστης κατέβηκε από την βέσπα και επιβιβάστηκε στο λευκό βαν.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν στο βαν επιβιβάστηκε ο οδηγός ή ο συνοδηγός, καθώς στις τελευταίες καταγραφές ο οδηγός φαίνεται να φορά άλλο κράνος και άλλη απόχρωση μπουφάν. Μία τακτική που ενδεχομένως επέλεξαν οι δράστες για να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές έρευνες.

«Δεν θυμάμαι τον λόγο που βρισκόταν εκείνη την ημέρα (ημέρα δολοφονίας) το βαν στην περιοχή του Αλίμου. Η κοινή διαδρομή με τη βέσπα είναι καθαρή σύμπτωση. Δε μπορώ να θυμηθώ κάτι παραπάνω σχετικά με τις εργασίες που είχα στις οκτώ και εννιά Απριλίου του 2021», φέρεται να είπε ο 48χρονος οδηγός του βαν στην αστυνομία.

Η προσπάθεια να χτίσουν άλλοθι

48 ώρες πριν τις συλλήψεις ο 40χρονος επικοινωνεί με τη μητέρα του και προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία του λευκού βαν στην περιοχή του Αλίμου. Γνωρίζοντας ότι ο κλοιός σφίγγει για τον ίδιο και τον αδελφό του και επειδή υποψιάζεται ότι τα κινητά τους παρακολουθούνται από την αστυνομία επιδιώκει να χτίσει άλλοθι. Ένα άλλοθι, όμως, που ούτε η ίδια του η μάνα δε μπορεί να πιστέψει…

40χρονος : Μα ο Σ…..ς έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια, για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Μητέρα 40χρονου: Στον Άλιμο;

40χρονος: Ναι.

Μητέρα 40χρονου : Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;

40χρονος: Εγώ, ποιος τα λέει; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Συγγενής: Άλλο είναι μέσα, ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από… Στον Άλιμο δεν έχει.

0 40χρονος συνεχίζει να προσπαθεί μάταια να πείσει το συγγενικό του πρόσωπο ότι όντως είχαν δουλειές στον Άλιμο.

40χρονος: Και από φυλλάδια, έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Συγγενής: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο, στο λέω εγώ, από εκεί δεν έχει.

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι όχι όχι.

Οι συλληφθέντες καλούνται πλέον να δώσουν πειστικές απαντήσεις στις δικαστικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις