Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Πύργος: «Πήγα να της φτιάξω γάλα και μόλις βγήκα έξω είχε εξαφανιστεί» – Σε σοκ η μητέρα της 2χρονης που εντοπίστηκε νεκρή


 Καταρρακωμένη είναι η μητέρα του μικρού κοριτσιού, που ανασύρθηκε νεκρό από αρδευτικό κανάλι, στον Πύργο.

Το άτυχο κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε κανελέτο, στην Κατακόλου, το πρωί της Τρίτης (30/5). Οι αρχές πραγματοποιούσαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής Παναγιώτας από χθες, όταν και χάθηκαν τα ίχνη της. Ο θάνατός της φαίνεται να οφείλεται σε πνιγμό.

Με βουρκωμένα μάτια και εμφανώς σοκαρισμένη, η μητέρα εξηγεί ότι το παιδί εξαφανίστηκε όταν η ίδια πήγε να της φτιάξει το γάλα της. Όπως λέει, η μικρή Παναγιώτα δεν πήγαινε στο κανάλι όπου εντοπίστηκε νεκρή, καθώς φοβόταν γιατί δεν ήξερε μπάνιο. Η ίδια δείχνει να μην μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά της.

«Πήγα να της φτιάξω ένα  μπουκάλι γάλα και μόλις βγήκα έξω το μωρό είχε εξαφανιστεί. Μετά δεν το βρήκα, φώναξα τους άλλους, ρώτησα, λένε ότι δεν την είδαν. Μετά πήρα την αστυνομία και ήρθε», λέει αρχικά η μητέρα του κοριτσιού. Όπως τονίζει, η Παναγιώτα «δεν πήγαινε στο κανάλι, φοβόταν να κάνει μπάνιο, δεν ήξερε». «Έχασα ένα παιδί 2,5 χρονών», λέει στο patrisnews.com η μητέρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο συναγερμός σήμανε την Δευτέρα, όταν χάθηκαν τα ίχνη της μικρής Παναγιώτας.

Στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από αστυνομικούς και πυροσβέστες στην δυτική πλευρά του Πύργου και συγκεκριμένα από την περιοχή του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ μέχρι και την  «Φιλοθέη» στην είσοδο της πόλης, χωρίς αποτέλεσμα. Οι Αρχές παρέμειναν σε επιφυλακή και οι έρευνες συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και ομάδα δυτών, που έσπευσε στο σημείο των ερευνών.

Από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς του κοριτσιού, όσο και οι Αρχές εκτιμούσαν ότι το κοριτσάκι είχε πέσει σε κεντρικό αυλάκι του ΓΟΕΒ. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, είχε διακοπεί και η ροή νερού.

Οι έρευνες ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί της Τρίτης. Δυστυχώς, όμως, οι φόβοι της οικογένειας και των Αρχών επιβεβαιώθηκαν. Το παιδάκι εντοπίστηκε νεκρό σε αρδευτικό κανάλι κοντά στο στρατόπεδο ΣΕΤΗΛ. Ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις