Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Δύο 44χρονοι οι νεκροί των πυροβολισμών σε εργοστάσιο της Mercedes – Σε κατάσταση αμόκ ο δράστης


 Δύο άνδρες 44 ετών έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε εργοστάσιο της Mercedes κοντά στην Στουτγάρδη. Ο δράστης έχει συλληφθεί, αλλά τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 7:45 το τμήμα του Λούντβιχσμπουργκ δέχθηκε κλήσεις έκτακτης ανάγκης για πυροβολισμούς στο Ζιντελφίνγκεν, σε αίθουσα παραγωγής του εργοστασίου 56 της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου παράγονται οχήματα ανώτερης και πολυτελούς κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων των Mercedes S-Class και Mercedes-Maybach S-Class.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ο 53χρονος δράστης μπήκε στην αίθουσα και πυροβόλησε δύο άτομα. Οι υπάλληλοι της ασφάλειας του εργοστασίου ακινητοποίησαν τον ύποπτο στην αίθουσα και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε χωρίς αντίσταση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, σωστικά συνεργεία και δύο ελικόπτερα έσπευσαν στο σημείο, σε ένα εργοτάξιο όπου εργάζονται περίπου 35.000 άτομα.

Ο ένας άνδρας ήταν ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του. Ο δράστης, ένας 53χρονος άνδρας, έχει συλληφθεί και θεωρείται ότι έδρασε μόνος, ενώ εκτιμάται ότι βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ.

Στο μεταξύ η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και η εργασία στη μονάδα παραγωγής συνεχίζεται, εκτός από τον χώρο του εγκλήματος.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις