Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Πρ. επικεφαλής κινεζικού CDC: «Μπορεί ο covid να διέρρευσε από εργαστήριο»

 


Τώρα πριν φέρουν τη νέα...πανδημία, που λένε ότι θα είναι πιο θανατηφόρα, άρχισαν να "κελαηδούν".

«Δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα διαρροής του ιού Covid από εργαστήριο», δήλωσε στο BBC News πρώην κορυφαίος επιστήμονας της κινεζικής κυβέρνησης.

Ως επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), ο καθηγητής Τζορτζ Γκάο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν όλοι βάφτιζαν «hoax» οποιαδήποτε υπόνοια ότι ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο!!

Σε μια συνέντευξη για το podcast του BBC, ο καθηγητής Γκάο, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας ομολογεί:

“Μπορείς πάντα να υποψιάζεσαι οτιδήποτε. Αυτό είναι επιστήμη. Δεν αποκλείεται τίποτα.”

Σε μια πιθανή ένδειξη ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να έχει λάβει τη θεωρία της διαρροής εργαστηρίου πιο σοβαρά από ό,τι υποδηλώνουν οι επίσημες δηλώσεις της, ο καθηγητής Γκάο λέει επίσης στο BBC ότι πραγματοποιήθηκε κάποιο είδος επίσημης έρευνας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV).

«Η κυβέρνηση οργάνωσε κάτι», λέει, αλλά προσθέτει ότι δεν εμπλέκεται το δικό του τμήμα, το China CDC.

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν αυτό σήμαινε ότι άλλος “τομέας” της κινεζικής κυβέρνησης διεξήγαγε επίσημη έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν -ένα από τα κορυφαία εθνικά εργαστήρια της Κίνας που είναι γνωστό ότι έχει περάσει χρόνια μελετώντας τους κορωνοϊούς- εκείνος απάντησε καταφατικά:

«Ναι, αυτό το εργαστήριο ελέγχθηκε διπλά από τους ειδικούς του χώρου».

Είναι η πρώτη τέτοια παραδοχή ότι πραγματοποιήθηκε κάποιου είδους επίσημη έρευνα από το κινεζικό κράτος.


(freepik photo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις