Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Tο ομολόγησαν: «Κραταιός ο Πούτιν, ικανός να κάνει πόλεμο μακράς διάρκειας»


 Δεν είναι «θέμα χρόνου να πέσει», όπως μας έλεγαν ξανά και ξανά τα ΜΜΕ του ψέματος;;

«Πριν από δεκαπέντε μήνες ξεκίνησε ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, όταν ο πρόεδρος της τελευταίας, Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε εισβολή του στρατού της χώρας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη εξασθένισης του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Αυτό βλέπει η Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας.

Δεν είναι διακριτές οποιεσδήποτε ρωγμές σε αυτό που ο επικεφαλής της BND, ο Μπρούνο Καλ, χαρακτήρισε χθες «σύστημα του κ. Πούτιν», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Ακαδημία Πολιτικής Ασφαλείας (BAKS) του Βερολίνου.

Κατά καιρούς θυμίζουμε πως δυτικά μέσα και “έγκριτοι” αναλυτές έβλεπαν δήθεν κινήσεις αποσταθεροποίησης της Ρωσίας λόγω του πολέμου και μάλιστα εκ των έσω!

Η Ρωσία εξακολουθεί πάντα να βρίσκεται σε θέση «να διεξαγάγει πόλεμο μακράς διάρκειας», χάρη ιδίως στους εκατοντάδες χιλιάδες επίστρατους που εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της, προειδοποίησε ο κ. Καλ, κάτι που αφορά επίσης την μαζική παραγωγή όπλων και πυρομαχικών στη χώρα.

Ερωτηθείς πότε ακριβώς η BND γνώριζε πως η Ρωσία θα εξαπέλυε πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της είπε πως «περίπου 14 ημέρες πριν από την έναρξη της σύρραξης, διαπιστώναμε φαινόμενα για τα οποία δεν χωρούσε απολύτως καμία άλλη εξήγηση».

Ο κ. Καλ απέκρουσε επικρίσεις κατά τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας είχαν προβλέψει την επίθεση νωρίτερα από αυτήν της Γερμανίας, εξηγώντας πως τέτοιες εκτιμήσεις διατυπώνονται έπειτα από αναλύσεις που γίνονται με βάση τις παρατηρήσεις της καθεμιάς.

Η BND από την πλευρά της έδινε την έμφαση στο γεγονός πως την απόφαση για την επίθεση θα τη λάμβανε ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο ένοικος του Κρεμλίνου αποφάσισε ζυγίζοντας πολλούς παράγοντες, συνόψισε ο κ. Καλ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις