Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Μητσοτάκης: «Πριν κλείσει η βουλή θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομικών»


 Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για τις θερινές διακοπές.

«Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα αποτυπώνονται οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις, τις οποίες είχαμε παρουσιάσει πριν τις εκλογές και αφορούν το επόμενο έτος, 2024. Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών. Το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο υπουργείο και συμμετείχε στη σύσκεψη που ακολούθησε.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχηθεί «καλή δύναμη» στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη υπογραμμίζοντας: ότι «είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία (…) θα γίνει πράξη η οικονομική σύγκλιση με την Ευρώπη, η σταδιακή μετατροπή του μοντέλου ώστε να γίνει πιο παραγωγικό».

Τόνισε μάλιστα ακόμη ότι όλες αυτές οι ενέργειες θα έχουν αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών.

Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Από την πλευρά του ο νέο υπουργός Οικονομικών σημείωσε:

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί βασιζόμαστε στα γερά θεμέλια που τέθηκαν την προηγούμενη τετραετία».

«Έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και την οικονομία της Ελλάδας. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία. (…) Το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αφορά στην εκλπήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημπκρατίας πριν από τις εκλογές», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «μένουμε στον δρόμο που είχαμε ανοίξει: “Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα”».

Οι κατευθύνσεις που έδωσε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου περιέγραψε στους υπουργούς του τους άξονες, αλλά και τις προτεραιότητες της νέας τετραετίας, τα οποία περιλαμβάνονται και στους μπλε φακέλους που παρέλαβαν όλοι.

«Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία», είπε στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Χωρίς μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία και η ανάπτυξη είναι και αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία».

«Το σημαντικό δεν είναι ο αριθμός των νόμων που θα ψηφίζουμε, παρά η εφαρμογή τους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσέθεσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της νέα κυβέρνησης σχετίζεται με την οργάνωση του κράτους – τη μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους.

Στους μπλε φακέλους των υπουργών περιλαμβάνονται συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και 959 συνολικά επιχειρησιακές δράσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του επιτελικού κράτους, θα παρακολουθεί την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και θα αξιολογεί την συνέπεια στις δράσεις του κάθε υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις