Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

«Κόλαση» στην ρωσική πόλη Σεμπεκίνο στο Μπέλγκοροντ: Σφοδροί ουκρανικοί βομβαρδισμοί με πολλούς τραυματίες και καταστροφές (video) Το Κίεβο προσπαθεί να μεταφέρει τον πόλεμο μέσα στην Ρωσία


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Με «συνεχή ουκρανικά πυρά» πλήττεται εδώ και ώρες η πόλη Σεμπέκινο στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι και να υποστούν ζημιές πολλά κτίρια, όπως ανακοίνωσε

πριν από λίγο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

Το Σεμπεκίνο απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα και αποτελεί εύκολο στόχο για τους Ουκρανούς.

«Το Σεμπέκινο είναι αντιμέτωπο με αδιάκοπα πυρά», κατήγγειλε ο Γκλαντκόφ στο Telegram, κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν «το κέντρο και την περιφέρεια» της πόλης.

«Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν υπάρχουν νεκροί», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Επίσης λαμβάνουμε κλήσεις για πολλά περιστατικά ζημιών σε ιδιωτικές κατοικίες και πολυκατοικίες, σε κάποιες από τις οποίες οβίδες τρύπησαν τους τοίχους», σημείωσε.

«Φυσικά η ζωή αμάχων, των κατοίκων απειλείται. Κυρίως στο Σεμπέκινο και τα γύρω χωριά», διευκρίνισε ο Γκλαντκόφ, εξηγώντας ότι θα οργανωθεί η απομάκρυνση κατοίκων, «όταν ηρεμήσει η κατάσταση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο εχθρός δεν έχει διεισδύσει στο έδαφος της περιφέρειας Μπέλγκοροντ», αλλά «συνεχίζονται τα μαζικά πυρά».

Είναι σαφές πως το Κίεβο μετά την μεγάλη ήττα στο Μπάκχμουτ και τις τρομακτικές απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις του με οργανωμένο σχεδιασμό επιχειρεί να μεταφέρει τον πόλεμο στο ρωσικό έδαφος.

Προφανώς, αποσκοπεί στο να αναδιατάξουν οι Ρώσοι τις δυνάμεις τους στα ρωσοουκρανικά σύνορα ώστε να αναγκαστούν να αποσύρουν μονάδες από το μέτωπο του Ντόνμπας με την προοπτική η ουκρανικές δυνάμεις να βρουν κάποιο ρήγμα στην ρωσική διάταξη ώστε να μπορέσουν επιτέλους να ξεκινήσουν την περιβόητη ουκρανική αντεπίθεση.

Για τον λόγο αυτό, επιχειρείται να εμφυσήσουν πανικό και φόβο στην ρωσική κοινωνία, πως δεν είναι ασφαλής και ανά πάσα στιγμή, μπορεί να βρεθεί υπό καθεστώς πυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις