Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Φόβος και τρόμος συμμορίες ανηλίκων στα βόρεια προάστια – Σοκάρουν οι περιγραφές 15χρονων θυμάτων

 
Συμμορίες ανηλίκων: Τουλάχιστον ένα με δύο περιστατικά καταγράφονται καθημερινά στα ενημερωτικά της ΕΛ.ΑΣ. με θύτες και θύματα ανήλικους.

Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει πολύ για να διαπιστώσει ότι η παραβατικότητα των ανηλίκων «χτυπά» κόκκινο και αντί οι δείκτες να μειώνονται όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται. Τουλάχιστον 1 με 2 περιστατικά καταγράφονται καθημερινά στα ενημερωτικά της ΕΛ.ΑΣ με θύτες και θύματα ανήλικους. Θύματα τα οποία τις περισσότερες φορές καταλήγουν με αίματα στα αστυνομικά τμήματα μαζί με τους γονείς τους για να καταθέσουν μήνυση.

Ένα τέτοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν λίγα 24ωρα στην Κηφισιά. Δυο φίλοι ηλικίας 15 ετών είχαν βγει βόλτα και αποφάσισαν να κάτσουν για λίγο στο άλσος της Κηφισιάς στα παγκάκια που βρίσκονται κοντά στην Κηφισίας άρα σε σημείο καθόλου “τυφλό”. Προφανώς αυτό ήταν αδιάφορο για την συμμορία των 10 ατόμων που τους προσέγγισε έχοντας απειλητική διάθεση και πριν προλάβουν οι ανήλικοι να αντιδράσουν είχε ήδη ξεκινήσει το ξύλο.

Όπως κατήγγειλε το θύμα στις Αρχές: «Με ρώτησαν από που είμαι κι αν έχω χρήματα πάνω μου. Τους απάντησα πως δεν έχω τίποτα κι εκείνοι άρχισαν να ψάχνουν το τσαντάκι μου. Ήμουν όρθιος .Ένας από αυτούς με έσπρωξε και μου είπε να καθίσω πάλι κάτω…»

Είδαν το παιδί τρομαγμένο και τότε του όρμησαν.

«Ενώ έκατσα ο ένας μου έριξε κλωτσιά στη μύτη και άλλοι δυο γροθιά στο πρόσωπο. Μου ζήτησαν να τους δώσω το τσαντάκι μου. Το έκανα» ανέφερε στους αστυνομικούς ο 15χρονος.

Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες έτρεξαν προς τον ΗΣΑΠ, ενώ 3 εξ αυτών γύρισαν πίσω για να χτυπήσουν τον φίλο του. Σύμφωνα με τον 15χρονο όλοι οι δράστες ήταν ανήλικοι, ενώ κάποιοι μιλούσαν αλβανικά. Οι αρχές τους αναζητούν και ερευνούν αν συνδέονται με το χτύπημα στο ΟΑΚΑ, το οποίο όπως δείχνουν τα περιστατικά από τις απογευματινές ώρες μετατρέπεται σε γκέτο.

Το βράδυ της Παρασκευής λίγο μετά τις 8.30, επίθεση δέχθηκε κι ένας 16χρονος ο οποίος πέρασε τις μεταλλικές αψίδες στο ΟΑΚΑ για να κινηθεί προς τον χώρο εκδήλωσης όταν μια ομάδα περίπου 10 ατόμων του έκλεισε το δρόμο και με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να του αρπάξουν το κινητό, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και τράπηκαν σε φυγή μέσω του ΗΣΑΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις