Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Μία σπάνια γάτα: Γυναίκα δείχνει το νέο γατάκι της με συνολικά 28 δάχτυλα και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

 


Μυρσίνη Καραμαούνα 

Με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι μπορούν να γεννηθούν με ορισμένες παραμορφώσεις στο σώμα ή με επιπλέον άκρα, το ίδιο και τα κατοικίδια ζώα. Ειδικά οι γάτες.

Μιλώντας για επιπλέον άκρα, η TikToker PIXIEBLOOD μοιράστηκε στο βίντεο που δημοσίευσε το νεοαποκτηθέν γατάκι της, το οποίο είναι ιδιαίτερο. Ας το δούμε και εμείς οι ίδιοι!

Ένα γατάκι με 28 δάχτυλα είναι αρκετά σπάνιο και ενδιαφέρον!

Επίσης, απίστευτα χαριτωμένο!

Αυτού του είδους οι γάτες -αυτές που έχουν επιπλέον δάχτυλα- ονομάζονται πολυδακτυλικές γάτες και δεν είναι πολύ συνηθισμένες, αλλά δεν είναι και ανήκουστες. Είναι κυρίως διαδεδομένο στις γάτες Maine coon, με περίπου το 40% αυτών να έχουν επιπλέον δάχτυλα. Εμείς οι άνθρωποι μπορούμε επίσης να έχουμε αυτή την πάθηση.

Ενώ η μέση γάτα έχει 18 δάχτυλα, οι πολυδάκτυλες γάτες μπορεί να έχουν διαφορετικό αριθμό επιπλέον δαχτύλων. Αυτή η κατάσταση είναι ένα φυσικό γενετικό χαρακτηριστικό και δεν αποτελεί πρόβλημα υγείας για τη γάτα.

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ ήταν μάλιστα θαυμαστής τους και είχε αρκετές πολυδακτυλικές γάτες στο σπίτι του στο Κι Γουέστ της Φλόριντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πολυδακτυλικές γάτες συχνά αναφέρονται ως “γάτες Hemingway”.

Η πολυδακτυλία, επίσης γνωστή ως υπερδακτυλία, είναι μια γενετική ανωμαλία που έχει ως αποτέλεσμα οι γάτες να έχουν περισσότερα δάχτυλα από τον τυπικό αριθμό. Τυπικά, οι γάτες έχουν 18 δάχτυλα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, με πέντε δάχτυλα στα μπροστινά πόδια και τέσσερα δάχτυλα στα πίσω πόδια. Ωστόσο, οι πολυδακτυλικές γάτες μπορεί να έχουν επιπλέον δάχτυλα σε ένα ή περισσότερα από τα πόδια τους, δίνοντάς τους μια μοναδική και γοητευτική εμφάνιση, όπως ακριβώς το γατάκι στο βίντεο.

Μπορούν να έχουν διαφορετικό αριθμό επιπλέον δαχτύλων σε κάθε πόδι και ο αριθμός των επιπλέον δαχτύλων μπορεί να διαφέρει από γάτα σε γάτα. Ορισμένες μπορεί να έχουν μόνο ένα ή δύο επιπλέον δάχτυλα, ενώ άλλες μπορεί να έχουν πολλά.

Μπορεί ακόμη και να έχει περισσότερα από 28 δάχτυλα!

Αυτό το γατάκι είναι σίγουρα μια μοναδική εμφάνιση και η συμπεριφορά του φαίνεται γλυκιά και ήρεμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις