Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

30χρονος είχε αφόρητους πόνους στο στομάχι – Αυτό που βρήκαν στο έντερό του σόκαρε τους γιατρούς


 30χρονος είχε αφόρητους πόνους στο στομάχι – Αυτό που βρήκαν στο έντερό του σόκαρε τους γιατρούς

Ένας 30χρονος μπήκε στο χειρουργείο όταν είχα πόνους στο στομάχι. Όταν τον εξέτασαν οι γιατροί ανακάλυψαν κάτι ανατριχιαστικό μέσα του.

Ο ανώνυμος 30χρονος άνδρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο τμήμα ατυχήματος και έκτακτης ανάγκης του Νοσοκομείου Πρώτου Λαού Zhaoqing στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας στις 3 Ιουνίου.

Οι ακτινογραφίες δείχνουν ότι τα ψάρια ήταν ζωντανά και πραγματικά κολλημένα στο έντερό του. Οι αξονικές τομογραφίες αποκάλυψαν ότι το ψάρι ήταν κολλημένο στο ορθό, με τον ασθενή να παραπονιέται για «έντονο κοιλιακό άλγος» που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, σύμφωνα με αναφορές στις 5 Ιουνίου. Η ακτινογραφία ανατριχιάζει, όπως και αυτή ενός άλλου άνδρα που είχε επίσης πόνους στην κοιλιά.

Όταν μια νοσοκόμα τον ρώτησε, ο ασθενής ισχυρίστηκε ότι «κάθισε κατά λάθος» στο ψάρι, το οποίο στη συνέχεια εισήλθε στο σώμα του.

Ο άντρας έπρεπε να κάνει ενδοσκόπηση έκτακτης ανάγκης – οι εικόνες δείχνουν τον σκελετό του ψαριού στον ορθό του. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι γιατροί προσπάθησαν επανειλημμένα να βγάλουν το ψάρι, αλλά ήταν πολύ μεγάλο.

Τα ακανθώδη πτερύγια του είχαν επίσης προκαλέσει ρήξη του παχέος εντέρου του ασθενούς, πράγμα που σήμαινε ότι οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν την κοιλιά του.

Το ψάρι ανακτήθηκε τελικά από τα έντερα του. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο αηδιαστικά (αν αυτό είναι δυνατό), οι γιατροί είπαν ότι μύριζε απαίσια.

Ο ασθενής δεν βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού η ζωή του δεν απειλήθηκε, ενώ δεν είναι σαφές εάν το ψάρι ήταν νεκρό ή ζωντανό την ώρα της εγχείρησης.


ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις