Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Καρδίτσα: Στη φάκα των αρχών 5 άτομα με 197 ταυτότητες, σταυρωμένα ψηφοδέλτια και 6.000 ευρώ


 Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές το βράδι του Σαββάτου 20 Μαίου, σε περιοχή της Καρδίτσας για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας αφπού στ χέρια τους ταυτότητες, διαβατήρια και μια σακκούλα με κλειστούς φακέλους με κάρτα του υποψηφίου βουλευτή αλλά και ψηφοδέλτια με με δταυρωμ΄ρνο το όνομα του συγκεκριμένου βουλευτή.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου. Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχάθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το news247.gr πρόκειται για τρεις συνεργάτες του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαϊόπουλου και δύο Ρομά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, πιάστηκαν έξω απο τον παλαιό οικισμό αθιγγάνων Σοφάδων πέντε άτομα εκ των οποίων δύο Ρομά, καθώς μετά από έλεγχο σε φορτηγάκι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, ένα διαβατήριο, δύο φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και μια σακούλα που περιείχε 114 σφραγισμένους φακέλους με επισυναπτόμενη κάρτα υποψηφίου βουλευτή του νομού Καρδίτσας και εντός εκάστου φακέλου, πέντε ψηφοδέλτια του πολιτικού κόμματος που ανήκει ο υποψήφιος, με σταυρωμένο το όνομα του υποψηφίου. Επιπλέον, στην κατοχή του ενός βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ και στην κατοχή ενός άλλου το ποσό των 1.660 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για απόπειρα προσέγγισης ψηφοφόρων εντός του οικισμού προκειμένου να ψηφίσουν ένταντι αμοιβής τον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Μαΐου 2023, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας».

Τι υποστήριξαν οι συλληφθέντες: 20 ευρώ η ψήφος

Ένας εκ των συλληφθέντων ο 37χρονος Ρομα υποστήριξε πως προ μιας εβδομάδας, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με έναν 30χρονο που επίσης έχει συλληφθεί, οι οποίοι γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο, προκειμένου ο πρώτος να βρει ψηφοφόρους εντός του παλαιού οικισμού αθιγγάνων Σοφάδων οι οποίοι προκειμένου να ψηφίσουν τον εν λόγω υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελάμβαναν το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα πάντα με τον συλληφθέντα, είχαν χθες εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συναντηθούν στο σημείο όπου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, έτσι ώστε οι δυο αθίγγανοι να τους δείξουν τον αριθμό των ταυτοτήτων όπου είχαν συγκεντρώσει και οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες να δώσουν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν καθώς και τα ψηφοδέλτια. Τα ίδια επιβεβαίωσε και ο δεύτερος Ρομά που συνελήφθη. Αυτά που ομολόγησαν οι δυο αθίγγανοι τα αρνούνται κατηγορηματικά οι άλλοι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι είπαν πως ό,τι έχουν να πουν θα το πουν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις