Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: «Λασπομαχίες» 72 ώρες πριν από την κάλπη

 


Αντιμέτωπος με νέα διάσπαση, μετά από εκείνη του 2015, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο βρόμικος πόλεμος ανάμεσα στα επιτελεία του Στέφανου Κασσελάκη και της Εφης Αχτσιόγλου έχει ξεφύγει από κάθε όριο, διεξάγεται σε κάθε επίπεδο και έχει δημιουργήσει ένα πεδίο διχασμού από το οποίο πολύ δύσκολα θα ξεφύγουν οι νικητές και οι ηττημένοι της επόμενης ημέρας. Και τώρα πλέον που τα πράγματα ξεκαθάρισαν με τον Νίκο Παππά να στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο την Εφη Αχτσιόγλου, έχει δοθεί το σήμα για μάχη μέχρις εσχάτων.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τη σημερινή κατάσταση από άλλες, όχι ίδιες αλλά παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, είναι ότι στο κάδρο των αλληλοκατηγοριών και των επιθέσεων για «λάσπη» που εκτοξεύεται από τη μια πλευρά προς την άλλη και τούμπαλιν έχει μπει πλέον και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να βγει μέχρι την Κυριακή και να κάνει μια δήλωση, και όχι μέσω άλλων. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο Συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα, και με έναν διχαστικό λόγο να λέει: “Κάποιοι δεν ήθελαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν”. Και να βγαίνει χθες διά του Καρτερού ο Τσίπρας και λέει: “Σιγά εγώ μην ασχολιόμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών. Ας αναμετρηθεί κανείς με το μπόι του και το έχει του”», είπε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης, ευθέως και χωρίς υπονοούμενα, δεχόμενος και εκείνος ανοίκειες επιθέσεις μετά τόσο από ΜΜΕ που ελέγχει το σύστημα Τσίπρα και στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και από το «στρατό» των trolls του Διαδικτύου.

Από την πλευρά της, η Εφη Αχτσιόγλου αποφεύγει να κατηγορήσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι κινεί τα νήματα του πολέμου που δέχεται και βρίσκεται πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη, όπως συζητούν όλοι στο κόμμα. Δεν «μάσησε» τα λόγια της ωστόσο για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο, σε ένα κομματικό μέσο δηλαδή: «Ο Παύλος Πολάκης εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει την από εδώ πλευρά, αλλά την από εκεί πλευρά. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του είδους τις επιθέσεις. Δεν μπορεί ο κ. Πολάκης να καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά και να μην τον αποδοκιμάζει». Απαντώντας δε στο ερώτημα αν υπάρχει ενότητα στο κόμμα, η κ. Αχτσιόγλου είπε: «Η ενότητα είναι αναγκαία και για την επόμενη ημέρα. Επιδιώκουμε να πείσουμε την κοινωνία, να κερδίσουμε κάθε μέρα και περισσότερους στη βάση ενός πολιτικού σχεδίου. Σε ό,τι με αφορά, έχω αποδείξει πως λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στο χώρο. Λειτουργώ πάντα για το καλό του χώρου, για να δώσουμε τη μάχη κατά της Δεξιάς».

ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Οι «αρουραίοι», το «ξαράχνιασμα» και οι «ναζί»

Ο εμφύλιος και βρόμικος αυτός πόλεμος που διεξάγεται και δεν θα λήξει πριν από την Κυριακή διατρέχει οριζόντια αλλά και κάθετα το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά πλέον και στα ΜΜΕ του κόμματος.

Εφημερίδες και sites προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν διαλέξει πλευρά και επιτίθενται ανοιχτά στους αντιπάλους. Σε άρθρο με τίτλο «Οι “αρουραίοι”» του ΣΥΡΙΖΑ και τα bots του Κασσελάκη», η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει χαρακτηριστικά: «Τις τελευταίες 3 εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φιλοτεχνείται με μαεστρία και επιτυχία το επικοινωνιακό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, διεξάγεται ένας παράλληλος άγριος πόλεμος κατά της Εφης Αχτσιόγλου από επώνυμους λογαριασμούς, δηλωμένους ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και από μερικές δεκάδες τρολ και bots, που όλοι υποστηρίζουν τον Κασσελάκη.

Δεν αναφερόμαστε σε ανταλλαγή επιχειρημάτων, ακόμα και με έντονο τρόπο, αλλά σε επιθέσεις λάσπης» και αναφέρεται ονομαστικά σε ανώνυμους λογαριασμούς στα social media. «Στο ίδιο κλίμα», συνεχίζει η «Εφημερίδα των Συντακτών», «βρέθηκε το τελευταίο διάστημα και ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, φανατικός υποστηρικτής και συνομιλητής του Στέφανου Κασσελάκη (αλλά και του Νίκου Παππά), ο οποίος πυροδότησε το κλίμα μία μέρα πριν από τις εκλογές με την ανατριχιαστική φράση: “Αύριο δεν ψηφίζουμε απλώς. Κάνουμε φασίνα, ξαράχνιασμα και αποπαρασίτωση”.

Πρόκειται ακριβώς για τις φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τους Εβραίους, οι οποίοι παρομοιάζονταν με μολυσματικές κατσαρίδες και ψύλλους που αντιμετωπίζονται με “αποπαρασίτωση” ή με τσουκνίδες που “ξεριζώνονται” ή με δέντρα που θέλουν “κλάδεμα”, με αποστήματα που χρήζουν “καυτηριασμού”. Την ίδια φράση είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος και σε ακόμα μία ανάρτησή του, χαρακτηρίζοντας “φίδια” και “τρωκτικά” εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Κασσελάκη».

Στο άρθρο της «ΕφΣυν» απάντησε ο κ. Μωραΐτης -ο οποίος είχε εμπλακεί σε δημόσιους καβγάδες πριν από λίγες ημέρες με τον Μάκη Μπαλαούρα και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος τον Στέφανο Κασσελάκη και επιτιθέμενος κατά των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εφης Αχτσιόγλου- με την εξής ανάρτηση: «Πολεμώ τον Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα. Συχνά προσπάθησαν από το Μαξίμου να με τελειώσουν. Ποτέ τόσο ανήθικα όσο τα μιντιακά πιστόλια της Εφης Αχτσιόγλου σήμερα. Με λένε “ναζί” στην “ΕφΣυν”! Μίλησα για καθαριότητα στο “σπίτι” μας. Μιλούν για Εβραίους και καθαρότητα. Είμαι σε σοκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις