Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ατύχημα σε αεροδρόμιο στη Μαγιόρκα: Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στην πίστα


 Σε πίστα για συγκρουόμενα μετατράπηκε αεροδρόμιο στη Μαγιόρκα της Ισπανίας όταν δύο αεροπλάνα χτύπησαν μεταξύ τους στο έδαφος.

Τα δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην πίστα του αεροδρομίου της Πάλμα στη Μαγιόρκα σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα τη θραύση της άκρης του φτερού του ενός αεροσκάφους.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και η λειτουργία του πολυσύχναστου αεροδρομίου δεν επηρεάστηκε, αλλά αυτά δεν συμβαίνουν και κάθε μέρα. Η επισκευή ενός αεροπλάνου είναι μια αρκετά κοστοβόρα διαδικασία, ενώ και η παραμικρή επαφή με αντικείμενο ανάλογου μεγέθους μπορεί να ταρακουνήσει για τα καλά την καμπίνα.

Οι ισπανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ένα αεροπλάνο της εταιρείας Condor, η οποία καλύπτει το δρομολόγιο Πάλμα-Φρανκφούρτη, και ένα άλλο της εταιρείας Air Europa έκαναν ελιγμούς εδάφους στο αεροδρόμιο Son Sant Joan.

Η σύγκρουση φαίνεται ότι έλαβε χώρα όταν το αεροπλάνο της Air Europa, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Πάλμα, έφθανε στον τερματικό σταθμό και συγκρούστηκε με το πίσω μέρος του αεροπλάνου της Condor, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο και περίμενε άδεια για να τροχοδρομήσει.

Η συντριβή συνέβη σε χαμηλή ταχύτητα, ενώ ένας επιβάτης του αεροσκάφους της Condor με προορισμό τη Φρανκφούρτη περιέγραψε ότι άκουσε έναν «δυνατό θόρυβο καθώς το αεροπλάνο φρέναρε πριν από τη σύγκρουση».

Τα χτυπημένα αεροπλάνα από το αεροδρόμιο στη Μαγιόρκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις