Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Φίλιππος Πλιάτσικας: Γιατί διαλύθηκαν οι Πυξ Λαξ – Υπήρξε άνθρωπος που μας ευχήθηκε να πεθάνουμε


 Ο Φίλιππος Πλιάτσικας  σε συνέντευξή του μίλησε μεταξύ άλλων για τους Πυξ Λαξ, αλλά για την υπόθεση με τον ντράμερ που κατηγορήθηκε για παιδεραστία.

Ο γνωστός ερμηνευτής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφερόμενος στο κατά πόσο η υπόθεση του ντράμερ επηρέασε το συγκρότημα τόνισε:

«Σίγουρα πολύς κόσμος του σιναφιού μας σκέφτηκε για μια ρωγμή στο συγκρότημα και το συνάφι μας δεν είναι τα καλύτερα παιδιά στον κόσμο. Ήμουν όμως, σίγουρος κι αποδείχθηκε αυτό, ότι οι τοξικοί είναι μειοψηφία. Δηλαδή ένας μουσικός που υπήρχε με τους Πυξ Λαξ στο παρελθόν, που έχουν περάσει πολλοί μουσικοί από εμάς, ο οποίος μουσικός έκανε κάτι ή δεν έκανε κάτι, αν ήταν συνεργάτης σας εδώ στην εκπομπή, σημαίνει κάτι για το δικό σας ποιόν και την εκπομπή που έχετε; Αυτό ήταν ξεκάθαρο για εμάς στο δικό μας μυαλό», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ δηλαδή, την κρίση του πολύ κόσμου. Βγάλαμε και μια ανακοίνωση τότε, που τη φτιάξαμε με τον Μπάμπη Στόκα, ξεκάθαρη και ο πολύς κόσμος αγκάλιασε όντως το αυτονόητο. Που το αυτονότητο είναι ότι αυτοί οι τύποι, ο Μπάμπης και ο Φίλιππος, έχουν δυο κόρες οι οποίες, τότε που έγινε η συναυλία για τον Μάνο Ξυδού και είδαμε μετά από χρόνια τον άνθρωπο αυτόν που είχε έρθει για να παίξει, ήταν πέντε χρονών και ήταν στα ίδια καμαρίνια. Τι θες να πεις δηλαδή; Σε τι μπορεί να αφορά αυτό αυτούς τους δύο ανθρώπους;», συμπλήρωσε.


«Η τοξικότητα βγαίνει με πολλές μορφές και όλοι την έχουμε βιώσει. Υπάρχουν τοξικότητες απέναντι σε ανθρώπους που το κοινό τους αγαπάει. Έχω διαβάσει ένα σχόλιο, τώρα που το θυμάμαι παιδιά, που με είχε ενοχλήσει αφάνταστα και ήθελα να βρω ποιος είναι αυτός ο τύπος να τον πλακώσω στο ξύλο. Πραγματικά, δηλαδή, αν και με τα social media δεν έχω ιδιαίτερη επαφή» πρόσθεσε, επίσης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας. «Όταν πέθανε ο Μάνος, το 2010, την ημέρα εκείνη ή την επόμενη έγραψε ένας τύπος «άντε με το καλό και η σειρά του Πλιάτσικα και του Στόκα». Δηλαδή υπήρξε άνθρωπος ο οποίος ευχόταν να πεθάνουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι».

Όσο για τη γνώμη του κόσμου, δήλωσε: «Είδα την τοξικότητα που την ήξερα κι από παλιά. Εμείς είχαμε απείρως περισσότερο κόσμο να μας ακολουθεί και να έρχεται στις συναυλίες μας από την επίθεση που μας έγινε για αυτό το πράγμα. Δηλαδή τα εισιτήρια που κάναμε φέτος, σαν Πυξ Λαξ, συγκρίνονται μόνο με το 1999-2000. Από την αμέσως προηγούμενη χρονιά, πριν από την ανήθικη κι άδικη επίθεση που δεχτήκαμε, τριπλασιάστηκαν».

Μίλησε ακόμα για τη διάλυση των Πυξ Λαξ, λόγω της φθοράς που φυσιολογικά υπήρξε, αλλά και την επανενεργοποίησή του συγκροτήματος: «Το χρωστούσαμε στην μπάντα, έπρεπε να ησυχάσει» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο Μπάμπης είχε δει σε όνειρο να τραγουδάμε σε στάδιο μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο» είπε ο αγαπημένος τραγουδιστής αναφερόμενος σε ένα “προφητικό” όνειρο του φίλου και συνιδρυτή του συγκροτήματος Μπάμπη Στόκα, όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Επίσης μοιράστηκε αστεία περιστατικά από την πορεία τους  λέγοντας μάλιστα πως υπήρξε φορά που έπαιξαν για έναν θεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις