Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Είναι τόσο διαφορετικά αλλά τίποτα δεν τους εμποδίζει: Γάτα και λαγουδάκι μας δίνουν μαθήματα φιλίας

 


Σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε ποτέ αν ορισμένα κατοικίδια που θεωρούνται κυνηγοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά με κατοικίδια που συνήθως θεωρούνται θήραμα, η απάντηση είναι ναι.

Και η απόδειξη βρίσκεται εδώ, σε αυτό το βίντεο, που δημοσίευσε ο ιδιοκτήτης των MilkyGaïa & Mojo, το οποίο δείχνει μια από τις γάτες τους να κάνει παρέα αρμονικά με ένα κουνέλι. Ας το δούμε και μόνοι μας!

Κοιτάξτε πόσο χαριτωμένες είναι!

Όπως μπορείτε να δείτε, τα κουνελάκια και οι γάτες μπορούν πράγματι να τα πάνε καλά και να δημιουργήσουν βαθύτατους δεσμούς, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ατομικές προσωπικότητες και ιδιοσυγκρασίες τόσο της γάτας όσο και του κουνελιού, καθώς και από τη σωστή εισαγωγή και επίβλεψη.

Εάν μια γάτα και ένα κουνελάκι γνωριστούν μεταξύ τους σε νεαρή ηλικία, είναι πιο πιθανό να αποδεχτούν ο ένας την παρουσία του άλλου και να δημιουργήσουν δεσμό. Η κοινωνικοποίηση της γατούλας και του κουνελιού μπορεί να τα βοηθήσει να εξοικειωθούν περισσότερο μεταξύ τους.

Αυτό μπορεί να συνέβη και με αυτούς τους δύο κολλητούς.

Η ιδιοσυγκρασία της γάτας και του κουνελιού παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο. Οι γάτες που είναι πιο χαλαρές και λιγότερο επιθετικές είναι συνήθως καλύτεροι υποψήφιοι για να δημιουργήσουν δεσμούς με κουνελάκια. Ομοίως, τα κουνελάκια που δεν είναι πολύ νευρικά μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα στην παρουσία μιας γάτας.

Αυτό το κουνελάκι σίγουρα δεν φαίνεται να φοβάται τη γάτα και μάλιστα έρχεται πιο κοντά για να αγκαλιάσει τη γάτα.

Ωστόσο, αν σκοπεύετε να γνωρίσετε ένα λαγουδάκι στη γάτα σας, να έχετε κατά νου ότι η αρχική εισαγωγή θα πρέπει να γίνεται με προσεκτική διαχείριση. Αφήστε τα να δουν και να μυρίσουν το ένα το άλλο από ασφαλή απόσταση, όπως μέσα από μια πύλη για μωρά, για αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια, αφήστε τα σταδιακά να πλησιάσουν υπό επίβλεψη, αλλά ποτέ μην τα αναγκάσετε να αλληλεπιδράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις