Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Τραγικότερος απ’ όλους ο υπουργός Ναυτιλίας Ασυναρτησίες και ευτελής επιχειρηματολογία από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις ευθύνες και τη συμπεριφορά των τεσσάρων ναυτικών του Blue Horizon - Προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις

 


Άξιος ο μισθός σας κύριε Υπουργέ. Προσπαθήσατε ομολογουμένως φιλότιμα να αμβλύνετε τις εντυπώσεις με επιχειρήματα και λεκτικούς ακροβατισμούς που σπάνια κυβερνητικό στέλεχος θα μεταχειριζόταν σε συνθήκες νηφαλιότητας. Διότι όντως παρακολουθώντας την επιχειρηματολογία σας από το πάνελ γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, διερωτήθηκε ακόμη και ο πλέον ευκολόπιστος τηλεθεατής  πώς είναι δυνατόν λίγες ώρες μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καριώτη στο λιμάνι του Πειραιά , ο αρμόδιος Υπουργός να καταφεύγει σε ένα τόσο ευτελές μπουκέτο ασυναρτησιών.

Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από την αρχή της τηλεοπτικής παρέμβασης του δεν άφησε κανένα περιθώριο στους τηλεθεατές. Ξεκαθάρισε ευθύς αμέσως την ισοτιμία των ευθυνών μεταξύ των θυτών και του θύματος. Των δολοφόνων και του δολοφονημένου. Αν και εξαιρετικά θλιμμένος όπως ομολόγησε αντιλαμβανόταν με οδύνη την μοίρα του θύματος που βρήκε το θάνατο διότι πήγε να ταξιδέψει και εκείνων που προκάλεσαν τον θάνατο του την ώρα που προσπαθούσαν να εκτελέσουν την εργασία τους. Προσέξτε ελιγμός. Ο Υπουργός με οδύνη όπως ισχυρίζεται  πενθεί τον νεκρό αλλά και αντιλαμβάνεται την δολοφονική ενέργεια ως μέρος των εργασιακών υποχρεώσεων των θυτών.

Υπό ομαλές συνθήκες ο παρατηρητής επικαλούμενος την κοινή λογική θα συνιστούσε στον Υπουργό να ζητήσει βοήθεια. Ωστόσο επειδή  το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος είναι σταθερά υπότροπο, ο παρατηρητής διερωτάται ως πότε οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται τέτοια παραληρήματα.

Είναι προφανές πώς ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει έναν σημαντικό καθήκον να επιτελέσει. Να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού τις σχέσεις του εφοπλισμού με την εκάστοτε κυβέρνηση. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο κ. Βαρβιτσιώτης να αποτελεί εξαίρεση. Τέκνο της εγχώριας ελίτ, με ότι αυτό σηματοδοτεί, ο κ. Βαρβιτσιώτης προφανώς επιχείρησε μέχρι ενός σημείου βεβαίως να συγκαλύψει τους υπεύθυνους της ναυτιλιακής εταιρείας στην ιδιοκτησία της οποίας υπάγεται το Blue Horizon. Οι τοποθετήσεις του κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του παρέμβασης υπό ομαλές συνθήκες θα προκαλούσαν τον γέλωτα. Υπό τις παρούσες συνθήκες προκαλούν φόβο και ανησυχία διότι έχουμε να κάνουμε με μία δολοφονία κάτω από πολύ βάναυσες συνθήκες και πρωτοφανή αγριότητα. Έχουμε επίσης να κάνουμε με την παντελή απουσία από το πεδίο της αρμόδιας λιμενικής αρχής. Η ηγεσία του Σώματος πληροφορήθηκε το συμβάν από τους πολίτες που έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στο Λιμεναρχείο . Τέλος ευτυχώς που κινητοποιήθηκε η Εισαγγελία η οποία διέσωσε τα προσχήματα.

Με λίγα λόγια, ο κ. Βαρβιτσιώτης οφείλει να εξηγήσει μεταξύ των άλλων και μάλιστα πειστικά  το πώς η λιμενική αρχή  η οποία ελέγχεται από τον ίδιο απουσίαζε επιδεικτικά από την ζώνη δικαιοδοσίας της δηλαδή τον προβλήτα, την στιγμή αναχώρησης επιβατικού  πλοίου, όπως προβλέπουν οι διατάξεις.

Κύριε Υπουργέ. Έχετε ποτέ διερωτηθεί μέχρι που ακριβώς φθάνουν οι αντοχές και οι ανοχές του μέσου έλληνα ψηφοφόρου ή μήπως πιστεύετε πώς η υπομονή των πολιτών είναι ανεξάντλητη;

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του υπουργού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις