Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Βίντεο από την Ιρλανδία προκαλεί οργή: Έδωσαν μετάλλιο σε όλα τα παιδιά εκτός από το μαύρο κορίτσι - Το βίντεο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media...

 


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που προέρχεται από αγώνες ενόργανης γυμναστικής στην Ιρλανδία.

Το εν λόγω εξοργιστικό στιγμιότυπο απεικονίζει μια τελετή απονομής μεταλλίων σε μικρά παιδιά κατά την οποία αξιωματούχος απονέμει μετάλλια σε όλα τα λευκά κορίτσια που στέκονται στη σειρά, προσπερνώντας επιδεικτικά ωστόσο το μαύρο κοριτσάκι.

Μάλιστα, οι υπόλοιπες μικρές αθλήτριες κοιτούν με απορία προσπαθώντας να καταλάβουν για ποιον λόγο ακριβώς δεν έλαβε μετάλλιο η συναθλήτριά τους.

Το βίντεο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας

Ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε η Ομοσπονδία, Gymnastics Ireland, εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι είχε δεχθεί καταγγελία από τους γονείς του κοριτσιού για «ρατσισμό». Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, ακολούθησε διερεύνηση του συμβάντος και η αξιωματούχος που εμφανίζεται στο βίντεο παραδέχτηκε ότι αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο. Ωστόσο, δήλωσε ότι οι ενέργειές δεν ήταν εσκεμμένες. Επίσης εξήγησε ότι προσπάθησε να επανορθώσει διασφαλίζοντας ότι η μαύρη αθλήτρια θα λάμβανε το μετάλλιό της πριν αποχωρήσει από το στάδιο.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει επιπλέον ότι η αξιωματούχος αισθανόταν άσχημα για την πράξη της και ζήτησε να συναντήσει αυτοπροσώπως την αθλήτρια και την οικογένειά της για να ζητήσει συγγνώμη. Το αίτημά της δεν έγινε δεκτό και εν τέλει ζήτησε συγγνώμη γραπτώς. Όπως αναφέρεται, «και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μπουν σε διαδικασία διαμεσολάβησης» και το ζήτημα επιλύθηκε οριστικά τον περασμένο Αύγουστο.

Παρ’ όλα αυτά, η μητέρα του κοριτσιού, μίλησε στην Irish Independent και διέψευσε εν μέρει την παραπάνω ανακοίνωση, λέγοντας ότι δεν θεωρεί το θέμα λήξαν, καθώς η Ομοσπονδία δεν ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό και αντ’ αυτού προσπαθεί να καλύψει την αξιωματούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις