Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 167 αγνοούμενοι μετά από βύθιση πλοιαρίου στον ποταμό Κονγκό

 


Μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους

Η βύθιση ενός πλοιαρίου στον ποταμό Κονγκό, στη βορειοδυτική Λ.Δ. του Κονγκό επέφερε τον πνιγμό σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ενώ 167 αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο Ντιντιέ Μπούλα, υπουργός Υγείας στην Επαρχία Ισημερινού, είπε ότι 189 άνθρωποι διασώθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, ανασύρθηκαν 30 νεκροί και αγνοούνται 167 άνθρωποι», ανέφερε ο ίδιος.

Η βύθιση ενός πλοιαρίου στον ποταμό Κονγκό, στη βορειοδυτική Λ.Δ. του Κονγκό επέφερε τον πνιγμό σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ενώ 167 αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος. Ο Ντιντιέ Μπούλα, υπουργός Υγείας στην Επαρχία Ισημερινού, είπε ότι 189 άνθρωποι διασώθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, ανασύρθηκαν 30 νεκροί και αγνοούνται 167 άνθρωποι», ανέφερε ο ίδιος.

Το πλοιάριο που βυθίστηκε κοντά στην πόλη Μπαντάκα και ήταν κατασκευασμένο από ντόπιους στην περιοχή αυτήν. Μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, τα ναυάγια είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε λίμνες και ποτάμια του Κονγκό, καθώς τα πλοιάρια συχνά υπερφορτώνονται. Η χώρα διαθέτει ελάχιστους ασφαλτοστρωμένους δρόμους και οι μετακινήσεις μέσω των ποταμών είναι πολύ συνηθισμένες.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις