Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Το τραγικό τέλος μιας οικογένειας στο Ισραήλ – Σκοτώθηκαν και οι 5 από τη Χαμάς, ανάμεσά τους και τρία μικρά παιδιά

 Το μήνυμα στους φίλους πριν τον θάνατο - «Γεια σας παιδιά, μπήκαμε στο καταφύγιο στο σπίτι μας, όλοι καλά»

Μια πενταμελής οικογένεια Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων των δίδυμων 6χρονων κοριτσιών και του 4χρονου αδελφού τους,

σκοτώθηκε από τη Χαμάς λίγη ώρα αφότου η μητέρα τους έστειλε μήνυμα σε φίλους ότι βρήκαν καταφύγιο.

Η Tamar Kedem-Siman Tov και ο σύζυγός της Yonatan (Johnny) έσπευσαν στο καταφύγιο το Σάββατο με τις κόρες τους Shachar και Arbel και τον γιο τους Omer στο σπίτι τους στο Nir Oz, ένα κιμπούτς στα περίχωρα της Γάζας.

Η 35χρονη γυναίκα έστειλε στους φίλους της στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ένα μήνυμα στο WhatsApp για να τους ενημερώσει ότι είναι ασφαλείς εν μέσω των ρουκετών που εκτοξεύονταν, ανέφερε η Sydney Morning Herald.

«Γεια σας παιδιά, μπήκαμε στο καταφύγιο στο σπίτι μας, πάμε όλοι καλά», έγραφε το μήνυμα που εστάλη στις 14:45 τοπική ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αλλά όταν η Tamar σταμάτησε να απαντά αργότερα, οι φίλοι της, Yishai και Mor Lacob, άρχισαν να πανικοβάλλονται. «Άρχισε να γίνεται πραγματικά τρομακτικό. Προσπαθούμε να της τηλεφωνήσουμε, να της στείλουμε μήνυμα. Προσπαθούσαμε να μιλήσουμε με ανθρώπους εκεί… ανθρώπους που μπορεί να ξέρουμε σε αυτή την περιοχή, ενοχλούσαμε τους πάντες», δήλωσε ο Mor στη Morning Herald.

Οι φίλοι έλαβαν τελικά τα συγκλονιστικά νέα ότι ολόκληρη η οικογένεια είχε σκοτωθεί στην πιο φονική επίθεση στο εβραϊκό κράτος από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973. Οι άντρες της Χαμάς είχαν παραβιάσει το δωμάτιο ασφαλείας και έσφαξαν εν ψυχρώ την οικογένεια, σημειώνει η New York Post.

Η Ταμάρ, ακτιβίστρια της κοινότητας και των δικαιωμάτων των γυναικών, διεκδίκησε πρόσφατα να γίνει επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Εσκόλ – και μόλις πρόσφατα δημοσίευσε στο διαδίκτυο μια οικογενειακή φωτογραφία με λεζάντα: «Θα πρέπει να είναι μια καλή χρονιά για όλους μας», σύμφωνα με το πρακτορείο. «Ήταν μια τόσο ξεχωριστή γυναίκα. Πάντα νοιαζόταν για τους φτωχούς ανθρώπους, πάντα φρόντιζε ώστε οι λιγότερο τυχεροί άνθρωποι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Ήταν ένα ζωντανό παράδειγμα αυτών των αξιών», δήλωσε ο Mor.

Ο σύζυγος της Ταμάρ ήταν επιχειρησιακός διευθυντής και καλλιεργητής σιταριού στο Νιρ Οζ, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 400 ατόμων στη βορειοδυτική έρημο Νεγκέβ, ανέφερε η Morning Herald.

Ο Mor είπε στο πρακτορείο ότι το κιμπούτς φαινόταν πάντα ένα ειρηνικό μέρος για να μεγαλώσει μια οικογένεια, παρά την εγγύτητά του στη Γάζα. «Δεν θα πίστευαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε για την τραγική οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις