Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Εκτοξεύθηκαν τα ενοίκια στην Κύπρο λόγω του πολέμου στο Ισραήλ


Πόλεμος στο Ισραήλ: Ραγδαία αύξηση των ενοικίων στην Κύπρο έχει επιφέρει η μαζική προσέλευση από το Ισραήλ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Κύπρο από το εμπόλεμο Ισραήλ μέχρι τώρα, από τα οποία 871 έχουν ήδη αναχωρήσει από το νησί, ενώ έχει παρασχεθεί προσωρινή διαμονή σε 182 με τα αιτήματα αυτά να αυξάνονται καθημερινά. Τους αριθμούς ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σημειώνοντας πως οι κυπριακές αρχές, ετοιμάζονται και για πιθανή ραγδαία αύξηση των αριθμών.

Την ίδια στιγμή αν κάποιος περιηγηθεί σε σελίδες real estate για ενοικίαση ακινήτου θα έρθει αντιμέτωπος με νούμερα που «ζαλίζουν». Η ζήτηση όπως είναι λογικό είναι ιδιαίτερα υψηλή αν συνυπολογίσει κανείς και την προηγούμενη προσέλευση πολιτών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Έτσι διαμερίσματα μικρότερα των 100 τ.μ έχουν αγγίξει τιμές ενοικίασης υψηλότερες των 2.500 ευρώ μηνιαίως με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσφορία τόσο από πλευράς των ξένων αλλά και των ντόπιων οι οποίοι βρίσκονται στο «κυνήγι» ακινήτου για ενοικίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις