Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Πρώτες συγκρούσεις Χαμάς-Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας! Τι μεταδίδεται...


 Χαμάς και ισραηλινός στρατός συγκρούστηκαν για πρώτη φορά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς υποστήριξε πως κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους.

«Οι στρατιώτες που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είπαν μόνο ότι «πυροβολήθηκαν στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ».

«Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», πρόσθεσε ο Ισραηλινός στρατός.

Το IDF επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο CNN ότι τα στρατεύματά του επιχειρούσαν εντός της Γάζας κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός λέει ότι επιχειρεί εντός της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Στις 13 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πραγματοποίησε επιδρομές εντός της Γάζας τις προηγούμενες 24 ώρες, αλλά δεν ανέφερε συγκρούσεις.

(newsit – απεμπε-EPA photo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις