Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για ισοπέδωση της βόρειας Γάζας: Ρίχνει φυλλάδια στα αραβικά – «Εκκενώστε γιατί θα βομβαρδίσουμε»


 Σφοδρό κτύπημα στην περιοχή Beit Lahiya που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα

Η ισραηλινή Αεροπορία ετοιμάζεται να βομβαρδίσει με σφοδρότητα την περιοχή Beit Lahiya , η οποία βρίσκεται στη βόρεια Γάζα, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera αεροσκάφη ρίχνουν φυλλάδια λέγοντας στους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους «αμέσως» και να κατευθυνθούν σε «γνωστά καταφύγια».

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε τρομοκράτες της Χαμάς ή στις εγκαταστάσεις τους θα θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Το σπίτι που θα χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις θα βομβαρδιστεί», έγραφαν τα μηνύματα στα αραβικά.

Προστίθεται ότι η προσκόλληση στον ισραηλινό στρατό «θα σας αποτρέψει από το να εκτεθείτε σε κίνδυνο».

Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Beit Lahiya στη βόρεια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας λένε ότι η περιοχή είχε ήδη δεχθεί επιθέσεις πριν από τη ρίψη των φυλλαδίων.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 151 Παλαιστίνιους σε βομβαρδισμό την Πέμπτη 12/10, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν ασταμάτητα για ώρες, με δεκάδες πυραύλους και βόμβες να κτυπούν κτίρια και σπίτια σε όλη την περιοχή.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ισραέλ Κατζ διαμήνυσε ότι δεν θα παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό στη Γάζα μέχρι να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι απήχθησαν από τη Χαμάς.

«Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανοίξει, καμία αντλία νερού δεν θα ανοίξει και κανένα φορτηγό με καύσιμα δεν θα μπει μέχρι να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί απαχθέντες στην πατρίδα τους», γράφει στο X, πρώην Twitter.

Σύμφωνα με το Al Jazeera τα καταφύγια στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι ασφαλή από τις αεροπορικές επιδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις