Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Η Χαμάς συζητά την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός


Η Χαμάς συζητά την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες για την απελευθέρωση πολλών από τους 203 ομήρους που εκτιμάται ότι κρατούνται στη Γάζα, η Χαμάς προσφέρθηκε να απελευθερώσει ορισμένους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε αυτό.

Η Χαμάς δεν έχει στην κατοχή της όλους τους ομήρους. Ορισμένοι κρατούνται από άλλες ένοπλες μαχητικές ομάδες.

Ισραήλ: Χτυπάμε τη Γάζα με πρωτοφανή ρυθμό- Μαύρη ώρα σύρραξης στη Μέση Ανατολή

Η πιο μαύρη ώρα της σύρραξης στη Μέση Ανατολή είναι τώρα και σε αυτή έρχεται να προστεθεί μία ηχηρή προαναγγελία της επικείμενης χερσαίας επίθεσης στη Γάζα από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Ο Ντάνιελ Χαγάρι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτυπά τη Λωρίδα της Γάζας «με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες», προσθέτοντας ότι ο στρατός προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια της μάχης.


Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι θεωρούνται επί του παρόντος αγνοούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του στρατού, αλλά ο αριθμός αναμένεται να αλλάξει καθώς ταυτοποιούνται τα πτώματα, δήλωσε ο Χαγάρι.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Πενταγώνου ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ είχε καταρρίψει τρεις πυραύλους Κρουζ και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από μαχητές Χούθι στην Υεμένη και είπε ότι αυτό ήταν απόδειξη των δυνατοτήτων των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι η αεράμυνα του Ισραήλ «είναι εξίσου προετοιμασμένη για απειλές αυτού του τύπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις