Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ψαράς βλέπει αλεπού παγιδευμένη στον πάγο και την Bοηθά να Bγει στη στεριά

 


Δημήτρης Παπαδόπουλος 

Ένας ψαράς βοηθάει να σωθεί μια αλεπού που έχει παγιδευτεί στον πάγο που επιπλέει στο ποτάμι σε αυτό το ασυνήθιστο βίντεο διάσωσης ζώων.

Έτσι έγινε η διάσωση της αλεπούς

Ο άνδρας βρισκόταν έξω στο νερό κοντά στο Shlisselburg της Ρωσίας, όταν εντόπισε τον σκύλο να πηγαινοέρχεται πάνω σε ένα μικρό κομμάτι πάγου. Ο πάγος επέπλεε πιο μακριά από την ακτή, θέτοντας σχεδόν σίγουρα την αλεπού σε κίνδυνο πνιγμού.

Καθώς ο ψαράς πλησιάζει την αλεπού που έχει ναυαγήσει, ένα πουλί πετάει και η αλεπού κοιτάζει ψηλά, ίσως για να διαπιστώσει αν η φιγούρα που πλησιάζει αποτελεί απειλή.

Αντί να ρισκάρει να προσπαθήσει να πιάσει την αλεπού – κάτι που πιθανότατα θα ήταν επικίνδυνο και για τα δύο μέρη – ο ψαράς αποφασίζει αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσει τη βάρκα του για να σπρώξει τον επιπλέοντα πάγο προς την ακτή.

Η αλεπού φαίνεται να καταλαβαίνει αμέσως ότι μεταφέρεται στη στεριά και κρατάει τσίλιες για να δει πόσο μακριά βρίσκονται από την ακτή.

Και όταν πλησιάζουν αρκετά, η αλεπού πηδάει στο νερό και κολυμπάει το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τη στεριά. Ο ευγενικός ψαράς περιμένει για να βεβαιωθεί ότι η αλεπού τα καταφέρνει, παρακολουθώντας την αλεπού να τινάζει τη βρεγμένη γούνα της και να κατευθύνεται προς το δάσος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ψαρά να μεταφέρει την αλεπού στην ακτή στο παρακάτω βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις