Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Απαγορευτικό Πούτιν στους ΛΟΑΤΚΙ στη Ρωσία!! Τι αποφασίστηκε… Είχε προηγηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι το “κίνημα LGBT” πρέπει να χαρακτηριστεί ως εξτρεμιστικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωποι των ομοφυλόφιλων και των τρανς φοβούνται πως αυτή η απόφαση θα ανοίξει τον δρόμο για μαζικές συλλήψεις και διώξεις στη Ρωσία.

Η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS είχε μεταδώσει πριν από λίγες ημέρες ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «έχει διοικητική αξίωση για να αναγνωρίσει το διεθνές δημόσιο κίνημα LGBT ως εξτρεμιστικό και να απαγορεύσει τη δραστηριότητά του στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Δεν ήταν αμέσως σαφές σε τι αναφερόταν το «διεθνές δημόσιο κίνημα LGBT», αλλά φαινόταν να καλύπτει οποιεσδήποτε απόπειρες οργάνωσης δραστηριοτήτων υπεράσπισης και προώθησης της κοινότητας LGBT εντός της Ρωσίας.

Το νομοσχέδιο που άνοιξε τον δρόμο για τις νέες απαγορεύσεις

Το φθινόπωρο του 2022 υπερψηφίστηκε από τη ρωσική Δούμα το νομοσχέδιο που απαγορεύει την «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων», την παιδεραστία και τις πληροφορίες που μπορούν να κάνουν κάποιον να ζητήσει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής Βουλής, το νομοσχέδιο εγκρίνεται «αποκλειστικά προς το συμφέρον των Ρώσων. Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όσους θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή».


Το έγγραφο προβλέπει την απαγόρευση της προπαγάνδας «μη παραδοσιακών σχέσεων», την παιδεραστία καθώς και την απαγόρευση της διάδοσης πληροφοριών για τους ΛΟΑΤΚΙ+ στα μέσα ενημέρωσης, στο διαδίκτυο και σε διαφημίσεις, βιβλία και ταινίες.

Περιλαμβάνει επίσης απαγόρευση δηλώσεων που μπορεί να παρακινήσουν τους εφήβους σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου στο Διαδίκτυο, στα μέσα ενημέρωσης και σε βιβλία, οπτικοακουστικές υπηρεσίες, ταινίες και διαφημίσεις.

Freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις