Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Oι Pώσοι κατέλαβαν την Κρόμοβε στο Μπάκχμουτ! – Ανοίγει ο δρόμος για το Τσάσιβ Γιαρ Σκληρές μάχες στο εργοστάσιο οπτάνθρακα της Αβντίιβκα

 


Η Κρόμοβε, ο οικιμός στρατηγικής σημασίας, στα δυτικά του Μπάκχμουτ επανήλθε υπό ρωσικό έλεγχο μετά από πέντε μήνες όταν και είχε περάσει σε ουκρανικά χέρια κατά την έναρξη της αντεπίθεσης του Κιέβου.

Πρόκειται για έναν οικισμό 1.000 κατοίκων που «έφραζε» τον δρόμο για την πόλη φρούριο του Τσάσιβ Γιαρ.

Εκεί συγκεντρώνονται οι δυνάμεις των Ουκρανών για να επιτεθούν στο Μπάκχμουτ από τα βορειοδυτικά και τα νοτιοδυτικά.

Οι Ρώσοι στρέφονται τώρα προς το Ιβανίτσκι στο Νότο και την Μποχντανίβκα

Το εργοστάσιο οπτάνθρακα στην Αβτίιβκα έχει περικυκλωθεί από κάθε πλευρά και οι Ουκρανοί έχου οχυρωθεί στα υπόγειά του κυρίως όπου διαθέτουν αρκετά τρόφιμα και πυρομαχικά.

Όπως λένε οι Ρώσοι το βιομηχανικό αυτό συγκρότημα μοιάζει πάρα πολύ με το αντίστοιχο Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ και θα χρειαστούν οι έμπειριοι Τσετσένοι μαχητές του Ρ.Καντίροφ.

Είναι το εργοστάσιο οπτάνθρακα που ακόμα κρατάει την Αβντίιβκα υπό ουκρανική κατοχή. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σοβιετικά κατασκευάσματα και συγκρίνεται ακόμα και με το Azovstal της Μαριούπολης.

Η ρωσική στρατιά που έχει συγκεντρωθεί παράλληλα της ανατολικής όχθης του ποταμού Οσκίλ και βρίσκεται στα περίχωρα του Κουπιάνσκ, πραγματοποίησε χθες επτά μικρής κλίμακας επιθέσεις οι οποίες αναχαιτίστηκαν όλες από τους Ουκρανούς με αντικειμενικό σκοπό να μην διατεθούν από εκεί εφεδρείες προς ενίσχυση της ουκρανικής φρουράς στην Αβντίιβκα.

Θεωρείται σίγουρο πως μετά την πτώση της Αβντίιβκα το βάρος των επιχειρήσεω θα στραφεί στο Κουπιάνσκ.

Powerful drone attack by the Russian Air Force on military installations in the Odessa/Velikodolinskoye area (Avanpost2). And it probably won’t be the last of the night. Moscow is turning up the heat.

RussArmy retakes positions near Robotyne/Verbowe (RybarF). This meant that the whole “great” Ukra counter-offensive summer/autumn 2023 was over. All for free. On the contrary. Russians could advance on Orikhiv.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις