Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

EINAI αληθινά πάντα ή μεταμφιεσμένοι άνθρωποι – Χαμός με το βίντεο που διχάζει το διαδίκτυο


 Πριν από λίγους μήνες τον γύρο του διαδικτύου έκαναν βίντεο και φωτογραφίες από αρκούδες σε ζωολογικό κήπο της Κίνας που στέκονται και συμπεριφέρονται σαν… άνθρωποι. Υποτίθεται ότι ήταν ένα είδος αρκούδας που ονομάζεται sun bear (μαλαισιανή αρκούδα). Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου πείστηκαν, όμως άλλοι θεώρησαν ότι ήταν ένας μεταμφιεσμένος άνθρωπος.

Τώρα, νέο βίντεο που έχει γίνει viral στα social media, έχει φουντώσει τις θεωρίες συνωμοσίας. Αυτή τη φορά το επίμαχο βίντεο δείχνει τέσσερα πάντα να κάθονται γύρω από ένα ξύλινο τραπέζι και να απολαμβάνουν το φαγητό που κάποιος τους έχει αφήσει στο σημείο. Το βίντεο φέρεται να έχει τραβηχτεί στον ζωολογικό κήπο Chongqing Zoo.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου έχουν ξετρελαθεί και θεωρούν πως πρόκειται πράγματι για πάντα.  Άλλοι πάλι θεωρούν πως είναι άνθρωποι που απλώς φορούν κοστούμια.

Το ίδιο είχε συμβεί με την διάσημη Angela, την αρκούδα του ήλιου που μπέρδεψε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι συζητούσαν αν ήταν πράγματι αρκούδα ή απλώς άνθρωπος με κοστούμι.

Ο Δρ Wong Siew Te, Μαλαισιανός βιολόγος άγριας ζωής και ειδικός στις αρκούδες του ήλιου, είχε πει τότε ότι δεν είναι σίγουρα ένας «μεταμφιεσμένος άνθρωπος». Ο Δρ Te ανέφερε ότι «δεν ήξερε αν να γελάσει ή να κλάψει» όταν άκουσε τις εικασίες γύρω από την αρκούδα του ήλιου (sun bear).

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια αρκούδα του ήλιου. Αυτήν τη στιγμή έχω τέσσερις τέτοιες αρκούδες στο κέντρο φροντίδας και αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ λίγα για αυτές», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις