Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Θρίλερ δίχως τέλος στην Εύβοια: Eντοπίστηκε ακόμη ένας ανθρώπινος σκελετός - ήταν θαμμένος κάτω από τσιμέντο

 


Ακόμη ένα μακάβριο εύρημα εντόπισαν συνεργεία εκσκαφέων στην Εύβοια. Κατά τη διάρκεια των έργων χθες, Παρασκευή (17/11) βρέθηκε ακόμη ένας ανθρώπινος σκελετός που ήταν θαμμένος κάτω από το τσιμέντο.

Συγκεκριμένα, ακόμη ένας ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στο κέντρο της Ιστιαίας, κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο αστικών λυμάτων, σε μικρή απόσταση από το σημείο που πρόσφατα εντοπίστηκαν και οι άλλοι σκελετοί, σύμφωνα με το evima.gr.

Ορισμένοι πολίτες αναφέρουν πως πιθανότατα θα βρεθούν και άλλοι σκελετοί, διότι στην περιοχή υπήρχε τζαμί. Έρευνες διεξάγονται για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμμένοι σε αυτό το σημείο.

Τα σενάρια για τους σκελετούς

Το γεγονός ότι ήταν θαμμένοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, οδηγεί τις αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρξε πρόσφατη ταφή.  Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο – όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή πιο μετά.

Όπως είπε, μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς πρόκειται για σκελετούς που βρέθηκαν στο σημείο δίχως να υπάρχουν ίχνη ταφής τους, δηλαδή κάποιου συγκεκριμένου τελετουργικού και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να προσδιοριστεί σε ποιους ανήκουν.

Σίγουρα, εκτιμά, πρόκειται για αποθανόντες πριν από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό αφού μετά, στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργήθηκε δρόμος.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως – με βάση και το βάθος στο οποίο βρέθηκαν- σχετίζονται με την Οθωμανική Περίοδο και ενδεχομένως πρόκειται για ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή πριν από την επανάσταση του 1821.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν προκύπτει πως σχετίζονται με κάποια ταφή παρά το γεγονός πως στην περιοχή υπήρχε βάσει ιστορικών στοιχείων οθωμανικό νεκροταφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις