Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

EKTAKTO: O ΥΠΕΞ του Ισραήλ ανακοίνωσε την μόνιμη κατοχή της Γάζας και την κατάργηση της αυτονομίας της Δυτικής Όχθης!


 «Θα υπάρχει ισραηλινός έλεγχος από τον Ιορδάνη [ποταμό] έως τη Μεσόγειο Θάλασσα ανά πάσα στιγμή» - Τέλος και η Παλαιστινιακή Αρχή

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Κανάλι 12, δήλωσε πως η Γάζα θα γίνει έδαφος του Ισραήλ, ενώ ανακοίνωσε ότι και η Δυτική Όχθη δεν θα επιστρέψει στο καθεστώς αυτονομίας που είχα καθώς «Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν αποτελεί λύση για το ζήτημα της μελλοντικής διακυβέρνησης των Παλαιστινίων».

Παράλληλα, τόνισε ότι «θα υπάρχει ισραηλινός έλεγχος ασφαλείας από τον Ιορδάνη [ποταμό] έως τη [Μεσόγειο] θάλασσα ανά πάσα στιγμή».

Και μην ξεχνάμε ότι «Η Παλαιστινιακή Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει καταδικάσει το γεγονός της 7ης Οκτωβρίου», είπε αρνούμενος να καταδικάσει τις περίπου 180 δολοφονίες Παλαιστινίων από τις 7 Οκτωβρίου στην Δυτική Όχθη.

«Αυτή η αρχή συνεχίζει να πληρώνει μισθούς σε δολοφόνους Εβραίων», υποστήριξε για να δικαιολογήσει την απόφαση κατάκτησης από το Ισραήλ όλων των παλαιστινιακών εδαφών, τόσο της Γάζας, όσο και της Δυτικής Όχθης!

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία απλά θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα και σίγουρα θα ξεσηκώσει επιπλέον αντιδράσεις, καθώς ούτε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν που έχει «συγχωρέσει» την σφαγή περίπου 13.000 γυναικόπαιδων από τις 7 Οκτωβρίου, δεν δέχεται την μόνιμη κατοχή της Γάζας από τους Ισραηλινούς, πόσο μάλλον της Δυτικής Όχθης!

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Τ.Μπάιντεν σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Washington Post, η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει, εν τέλει, να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

Ουσιαστικά πρόκειται για κατάρρευση των συμφωνιών του Αβραάμ, με ανεξέλεγκτες καταστάσεις να δημιουργούνται και ισλαμικά κινήματα όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα να τροφοδοτούνται από το μίσος κατά του εβραϊκού κράτους που θα επικρατήσει μεταξύ των αραβικών πληθυσμών.

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι οι Ισραηλινοί θα επιτεθούν άμεσα στον Λίβανο για να διαλύσουν την Χεζμπολάχ, λειτουργώντας με την αντίληψη παλαιότερων εποχών: Σήμερα είναι τελείως διαφορορετικές οι παγκόσμιες ισορροπίες όχι μόνο σε σχέση με την δεκαετία του 1980 (εισβολή στον Λίβανο το 1982), αλλά και σε σχέση με την δεκαετία του 2000-2009…

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant λέει ότι κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο οι ένοπλες δυνάμεις  «εργάζονται για να χτυπήσουν στόχους της Χεζμπολάχ και να επαναφέρουν την ασφάλεια στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στόχος μας είναι να κάνουμε τους κατοίκους του βορρά να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτή η διαδικασία θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά θα φτάσουμε εκεί».

Η ιστορία, τελικά, δεν διδάσκει τίποτα, σε κάποιους: Όταν όλοι (ακόμα κι ο Μητσοτάκης) μιλάνε για λύση δύο κρατών, η νυν ισραηλινή ηγεσία (προσέξτε το «νυν») μιλά για κατοχή και των ήδη αυτόνομων περιοχών!

Το πόσο «ανάποδα» έχει γυρίσει από τις 7 Οκτωβρίου η κατάσταση για το Ισραήλ που κινδυνεύει πλέον «να χάσει το δίκιο του» από την τρομοκρατική επίθεση και την σφαγή των 1200 ανθρώπων, το απεικονίζει η ανταπόκριση του, μέχρι χθες φανατικά φιλοϊσραηλινού, CNN:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις