Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ρ.Τ.Ερντογάν: «H TOYPKIA είναι παντού: Από το Τουρκεστάν μέχρι το Αφγανιστάν, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική» «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος


 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δήλωση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό συγκρότημα, υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι παντού. 

«Από το Τουρκεστάν μέχρι το Αφγανιστάν και από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των αδελφών της». 

«Με την AFAD, την Ερυθρά Ημισέληνο και την TIKA, σπεύδουμε να σώσουμε όσους έχουν ανάγκη με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις μας που δραστηριοποιούνται στις πιο δύσκολες γεωγραφικές περιοχές του κόσμου. Από το Τουρκεστάν μέχρι το Αφγανιστάν, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, όπου υπάρχει ένας άνθρωπος με ραγισμένη καρδιά, το χέρι της Τουρκίας της συμπόνιας είναι εκεί», είπε αρχικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Ακριβώς όπως ο πόνος των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη είναι και δικός μας πόνος, η αγωνία των αδελφών μας Ουιγούρων, των Τούρκων της Μεσχεντίας, των Τατάρων της Κριμαίας και των Τουρκμένων αδελφών μας του Κιρκούκ είναι και δική μας αγωνία. Ενδιαφερόμαστε στενά για όλους αυτούς χωρίς καμία διάκριση».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε επίσης ότι «όποιος κατηγορεί την Τουρκία ότι γυρίζει την πλάτη της στα προβλήματα των συγγενών της, είτε δεν γνωρίζει, είτε αγνοεί, είτε εργάζεται για λογαριασμό ξένων δυνάμεων. Η ευαισθησία της Τουρκίας απέναντι στους συγγενείς και τις συγγενικές κοινότητες έφτασε στο απόγειό της κατά την περίοδο μας. Θεού θέλοντος, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας από εδώ και στο εξής».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας πως η ΕΕ σφάλλει «τιμωρώντας τους Τουρκοκύπριους, σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις της». Πρόσθεσε απειλητικά πως «ο χρόνος θα δείξει το μεγάλο λάθος της Ένωσης».

Η αναφορά του παραπέμπει στην απομόνωση και το εμπάργκο σε βάρος των Τουρκοκυπρίων, για την άρση των οποίων ζητάει την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Όπως δήλωσε: «παρά τις αδικίες σε βάρος μας, διατηρούμε τη βούλησή μας για δίκαιη και μόνιμη λύση. Πιστεύουμε πως ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι η διασφάλιση της κυριαρχικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων».

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου έγιναν με αφορμή τη μαύρη επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους την περασμένη Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις