Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ξεφεύγει η κατάσταση: Kλέβουν το λάδι από ουζερί και καφενεία – Oι ελαιοπαραγωγοί οργανώνουν περιπολίες! - Η τιμή του λίτρου να ξεπερνάει τα 10 ευρώ στα σούπερ μάρκετ


 Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η τιμή του ελαιόλαδού στην Ελλάδα με τους ελαιοπαραγωγούς να ξαταφεύγουν σε «ακραία» μέτρα για να διαφυλάξουν την περιουσία τους.  

Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, το ελαιόλαδο μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα «υγρός χρυσός», με την τιμή του λίτρου να ξεπερνάει τα 10 ευρώ στα σούπερ μάρκετ, και του τενεκέ από τα ελαιοτριβεία να προσεγγίζει τα 170 ευρώ, με συνέπεια να ζούμε εξωφρενικές καταστάσεις.

Η όλη κατάσταση με την κούρσα ανόδου της τιμής του ελαιόλαδου, έχει ως συνέπεια, την αύξηση των κλοπών, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, τόσο στα χωράφια, όπου σημειώνονται από επιτήδειους ιδίως τις νυχτερινές ώρες, διαδοχικές κλοπές καρπών από τα ελαιόδεντρα, όσο και με διαρρήξεις στα σπίτια, τις αποθήκες, τα καταστήματα, ακόμη και τα ουζερί ή τα καφενεία, τόσο στην επαρχία όσο και στις μεγάλες πόλεις.

Σε ότι αφορά στους ελαιώνες, διαδοχικές είναι οι κλοπές που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, κυρίως σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Κρήτης, της Μάνης, της Μεσσηνίας, της Βόρειας Εύβοιας της Καβάλας και όπου αλλού υπάρχουν ελαιόδεντρα με καρπό, με τους «επιτήδειους» να συγκομίζουν τόνους ελαιοκάρπου, τους οποίους στη συνέχεια μεταφέρουν σε ελαιοτριβεία, αποκομίζοντας εκατοντάδες κιλά λαδιού.

Από την πλευρά τους οι αγρότες – ελαιοπαραγωγοί, ανά την Ελλάδα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν το βιός τους από την κλοπή, οργανώνοντας  νυχθημερόν περιπολίες στα χωράφια τους ενώ  προχωρούν και σε ακόμη πιο δραστικές μεθόδους, θέλοντας να προλάβουν το κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις