Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Σούπερ Mάρκετ έκοβε αποδείξεις, αλλά δεν τις δήλωνε

 


Άλλη μια περίπτωση φοροδιαφυγής ήρθε στο φως, μέσω καταγγελίας στην εφαρμογή appodixi, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αυτή τη φορά, πρόκειται για σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα για κατάστημα γνωστής αλυσίδας στη Σπάρτη.

Με τον έλεγχο που πραγματοποίησαν, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ βρήκαν ότι:

Το κατάστημα είχε τέσσερις ταμειακές μηχανές, από τις οποίες μόνον οι δύο διαβίβαζαν δεδομένα αποδείξεων στην ΑΑΔΕ. Από τις άλλες δυο, τους τελευταίους 12 μήνες – από το Νοέμβριο του 2022 έως και τις 23 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς -, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει, αλλά δεν είχε διαβιβάσει – δηλαδή, δεν είχε δηλώσει – στην ΑΑΔΕ, 116.200 αποδείξεις.

Με άλλα λόγια, δεν διαβίβασε τζίρο 852.000 ευρώ, συν ΦΠΑ 127.000 ευρώ.

Στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 63.500 ευρώ για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων, ενώ έχει ήδη αρχίσει έλεγχος κατά τους προηγούμενους μήνες ,τόσο  για το συγκεκριμένο κατάστημα, όσο και για το σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ΑΑΔΕ εντόπισε και ένα εστιατόριο που απόκρυβε μέρος του τζίρου του, το οποίο όμως δρούσε μια διαφορετικό τρόπο, καθώς είχε «πειράξει» το λογισμικό του φορολογικού μηχανισμού. Ως αποτέλεσμα, για τρία χρόνια μείωνε την αξία των αποδείξεων που έκοβε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις