Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Πολεμικός «συναγερμός»: Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο στην Μέση Ανατολή! vid - Στόχος το Ιράν και η Ρωσία!!!


 Πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Οχάιο έφτασε στην επιχειρησιακή περιοχή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ και μπήκε Ανατολική Μεσόγειο με το βλέμμα στην Μέση Ανατολή!

Μάλιστα, η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων δημοσίευσε μια φωτογραφία του να διέρχεται από τη Διώρυγα του Σουέζ, σήμερα Δευτέρα.

Τα πράγματα, όπως αντιλαμβάνεται κανείς οδηγούνται στο ύψιστο επίπεδο πολεμικού συναγερμού!

Η ταυτότητα του υποβρυχίου δεν αποκαλύφθηκε ακόμα και δεν είναι γνωστό εάν είναι ένα από τα τέσσερα υποβρύχια που φέρουν πυραύλους κρουζ Tomahawk ή από τα 14 υποβρύχια που φέρουν τους βαλλιστικούς πυραύλους Trident-II.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει τέσσερα υποβρύχια κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας Οχάιο ή SSGN, τα οποία είναι πρώην υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων που μετατράπηκαν σε υποβρύχια με πυραύλους κρουζ Tomahawk αντί για βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνική κεφαλή.

Η κλάση του Οχάιο αντικατέστησε τις κλάσεις Benjamin Franklin και Lafayette. Φτάνει ταχύτητες των 25 κόμβων και μπορεί να μετακινηθεί σε βάθη 400 μ. Τα πλοία της κατηγορίας Οχάιο έχουν εκτόπισμα 18.750 τόνους.

Προς ώρας, οι ΗΠΑ έχουν στείλει δύο αεροπλανοφόρα, το USS Gerald Ford και το USS Dwight D. Eisenhower, στην ανατολική Μεσόγειο από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας!

Το υποβρύχιο αυτό αποτελεί «μήνυμα» είτε για το Ιράν είτε ακόμα και για την ίδια την Ρωσία.

Το Ιράν αποτελεί τον πρώτο στόχο και σε ό,τι αφορά την Ρωσία αποτελεί την «απάντηση» στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν ο οποίος είπε «απέχουμε 1000 χλμ. από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα» εννοώντας ότι σε 4,5′ ένα «σμήνος» υπερ-υπερηχητικών Kinzhal μπορεί να τα κτυπήσει.

Αυτό που ταρακούνησε τις ΗΠΑ ήταν το γεγονός ότι η Ρωσία προχώρησε μέσα στη περασμένη νύχτα στην εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (SLBM) RSM-56 Bulava από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Emperor Alexander III» κλάσης Borei-A (πρόκειται για τη νεότερη κλάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων του ρωσικού Ναυτικού), με ένα «ιδιαίτερο» χαρακτηριστικό:

Δοκιμάστηκαν νέες κεφαλές και επιβεβαιώθηκε ότι ο κάθε πύραυλος μπορεί να πλήξει σε αποστάσεις μέχρι 10.000 χλμ. δέκα διαφορετικούς στόχους με πυρηνικές κεφαλές 150 Kt! Δεκαπλάσιας, δηλαδή, ισχύος από την βόμβα που έπληξε την Χιροσίμα.

Κάθε υποβρύχιο μπορεί να εκτοξεύσει 16 βλήματα και να πλήξει δέκα διαφορετικούς στόχους, καταστρέφοντας, δηλαδή, 160 πόλεις μεγέθους Λονδίνου, με ακρίβεια βολής μόλις τα 300 μέτρα!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΠΑ-US NAVY VISUAL NEWS SERVICE/HO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις