Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

XANIA: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους - Δεν ήταν φτιαγμένο να πετάει νύχτα [video της πτώσης]

 


Χανιά: Πολλά φαίνεται πως ήταν τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους εχθές το βράδυ (9/11) και τον θάνατο των δύο χειριστών που βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους.

Οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα μέσα από το βίντεο ντοκουμέντο, λίγες στιγμές πριν την πτώση του μονοκινητήριου στη θάλασσα και τις εικόνες μετά την ανέλκυση της ατράκτου.

Χανιά:  Μια σειρά από λάθη οδήγησαν στην πτώση στο Μάλεμε

Όπως εξηγούν στο Live News, μια σειρά από λάθη και παραλείψεις έφεραν τη συντριβή που στοίχισε δύο ανθρώπινες ζωές. Με το μονοκινητήριο να ταξιδεύει νύχτα, κόντρα στη φορά των ανέμων και τους δύο πιλότους να αποπροσανατολίζονται κάποια στιγμή όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.


«Έτσι όπως έπεσε το αεροσκάφος, δείχνει ότι ενδεχομένως ο χειριστής να έπαθαν αυτό που λέμε vertigo» εξηγεί ο χειριστής αεροσκαφών, Γιώργος Περάκης.

Χανιά: «Δεν ήταν φτιαγμένο να πετάει νύχτα», το αεροσκάφος
Το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κωπαϊδα και χθες βράδυ έφτασε πάνω από τα Χανιά. Σύμφωνα με μια σειρά μαρτυρίες ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω απ’ το Κολυμπάρι σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει το διάδρομο προσγείωσης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, το αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα.

«Τα αεροπλάνα αυτά δεν είναι φτιαγμένα να πετάνε τη νύχτα, δεν έχουν τα κατάλληλα όργανα, όπως και δεν είναι πτυχία αυτά που είχαν και οι ίδιοι επιβαίνοντες για να πετάνε νύχτα. Κανένας δεν είχε πιστοποίηση να πετάει νύχτα» δήλωσε ο Νίκος Μακράκης, πρόεδρος της Ελληνικής Αεροναυπηγικής Ομοσπονδίας.

Νεκροί ανασύρθηκαν ο πιλότος Θεόδωρος Πάντος, πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Κωνσταντίνος Καραμπίνης, επίσης μέλος στην ίδια αερολέσχη. Γονείς κι οι δύο, στενοί φίλοι για χρόνια όπως μας λένε άτομα που τους γνώριζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις