Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

«Όλοι πιστεύουν ότι είμαι 20 χρόνια νεότερη» – 91χρονη αποκαλύπτει το αντιγηραντικό μυστικό της

 


Μια 91χρονη αποκάλυψε τα μυστικά της κατά της γήρανσης, που την βοηθούν να δείχνει πολύ νεότερη από τα χρόνια της.  Όπως λέει, η τεχνική περιποίησης της επιδερμίδας της δεν είναι μόνο δωρεάν, αλλά είναι και ο λόγος που οι άντρες δεν κάνουν τόσες πολλές ρυτίδες.

«Δύο συμβουλές για να φαίνεσαι 20 χρόνια νεότερος», έγραφε το κείμενο της Noora De Silva που πήρε συνέντευξη από την 91χρονη Mary.  «Συνήθως όταν συναντώ ανθρώπους, αν δεν τους πω την ηλικία μου ή δεν τους μιλήσω για ηλικίες, νομίζουν ότι είμαι περίπου 70. Είμαι 91 ετών», είπε η Mary που ακολούθησε και ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα για να διατηρεί το δέρμα της σε καλή κατάσταση, από την στιγμή που έμαθε για τη γήρανση των ανδρών.

«Διάβασα πριν από χρόνια ότι οι άντρες δεν κάνουν ρυτίδες όπως οι γυναίκες», είπε. Η 91χρονη έκλεισε το στόμα της, έσφιξε τα χείλη της και τα κίνησε δεξιά και αριστερά ως άσκηση για τους μυς προσώπου της.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την περιοχή κάτω από το πηγούνι της. Πρόκειται για μια προβληματική περιοχή για πολλούς που αναζητούν διακαώς μια πιο νεανική εμφάνιση.

«Σπρώξτε προς τα κάτω με το πηγούνι σας και ταυτόχρονα πιέστε με τα χέρια σας πολύ δυνατά, κρατώντας αντίσταση. Το κάνετε αυτό μερικές φορές», πρόσθεσε, δείχνοντας την τεχνική στην κάμερα.

Η ίδια αποκάλυψε ότι η ρουτίνα αυτή είναι και δωρεάν και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

«Δεν τα κάνω κάθε μέρα, αλλά πιθανώς κάθε τόσο αν τα σκεφτώ», πρόσθεσε η 91χρονη. Τα μασάζ προσώπου, όπως αυτό που έδειξε η ηλικιωμένη, είναι παλιά τεχνική για να αποφύγετε  τις ρυτίδες.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για το μασάζ προσώπου, καθώς μπορεί να γίνει είτε με γυμνά χέρια είτε για παράδειγμα με εργαλεία Gua Sha.

Το μασάζ λειτουργεί ως αντιγηραντική μέθοδος γιατί λειαίνει τις ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου λόγω της λεμφικής παροχέτευσης.

Η χειροκίνητη μετακίνηση του λεμφικού υγρού μέσω του σώματος μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης ασθενειών.

Το λεμφικό μασάζ μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και άρα πιο νεανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις