Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

3 τρόποι με τους οποίους σαμποτάρετε εν αγνοία σας την ερωτική σας Zωή


 Έχετε βαρεθεί τα σκαμπανεβάσματα της ερωτικής ζωής; Δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επιλογή συντρόφου και τις ερωτικές σχέσεις.

Οι περισσότεροι έχουν κουραστεί να αντιμετωπίζουν συνεχώς τα ίδια προβλήματα, λάθος επιλογές συντρόφων, σχέσεις που καταλήγουν σε συναισθηματικά αδιέξοδα κλπ.

Εάν πραγματικά θέλετε να βρείτε την αγάπη υπάρχει ένας απλός τρόπος για να τα καταφέρετε. Να κατανοήσετε πώς σαμποτάρετε τον εαυτό σας και μία ενδεχόμενη καλή ερωτική σχέση με συμπεριφορές που ούτε καν συνειδητοποιείτε. Παρακάτω θα διαβάσετε 3 συμπεριφορές που σαμποτάρουν τις ερωτικές σχέσεις χωρίς να το καταλαβαίνετε.

3 τρόποι με τους οποίους σαμποτάρετε εν αγνοία σας την ερωτική σας ζωή

  • Διαλέγετε λάθος συντρόφους
  • Μένετε πολύ καιρό σε μία σχέση που πρέπει να τελειώσει
  • Λειτουργείτε με γνώμονα τον φόβο

Διαλέγετε λάθος συντρόφους

Το πρώτο και βασικό σημάδι ότι σαμποτάρετε την ερωτική σας ζωή είναι ότι επιλέγετε άτομα που είναι λάθος για εσάς. Εδώ χρειάζεται να αναρωτηθείτε κάποια πράγματα. Είχατε ποτέ σχέση με κάποιον που σας αντιμετώπιζε σαν μηδενικό αλλά εσείς συνεχίσατε να τον κυνηγάτε; Δώσατε ποτέ σε κάποιον σύντροφο την δύναμη να υπαγορεύσει τους κανόνες της σχέσης σας; Επιλέγετε άτομα που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμα;

Εάν απαντήσατε ναι τότε σίγουρα δεν δημιουργείτε τις συνθήκες για να έχετε μία ωραία ερωτική σχέση με έναν σύντροφο που θα σας εκτιμά και θα σας σέβεται. Στην αρχή μπορεί οι άνθρωποι που δεν δεσμεύονται να σας φανούν συναρπαστικοί και απρόβλεπτοι. Ωστόσο μόλις περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός θα διαπιστώσετε ότι είστε δυστυχισμένοι με αυτή την επιλογή αυτής της κατηγορίας συντρόφων.

Μένετε πολύ καιρό σε μία σχέση που πρέπει να τελειώσει

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο βάζετε εμπόδια στην αγάπη είναι ότι μένετε πολύ καιρό σε σχέσεις που είστε δυστυχείς. Γνωρίζετε ότι πρέπει να φύγετε. Γνωρίζετε ότι δεν σας φέρονται με την αγάπη και τον σεβασμό που σας αξίζει, αλλά μένετε. Βρίσκετε κάθε δικαιολογία για να μείνετε σε μια κακή σχέση.

Λέτε πράγματα όπως: «Θα βελτιωθεί», «Θα αλλάξει», «Δεν είναι τόσο άσχημο», «Μπορώ να ζήσω με αυτό», «Αλλά τον/την αγαπώ» ή «Αλλά μου είπαν ότι με αγαπούν». Η αγάπη δεν μπορεί να χρησιμεύει σαν δικαιολογία για την δυστυχία.

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Για να λειτουργήσει μια σχέση, πρέπει να υπάρχουν και άλλα πράγματα, όπως σεβασμός, ακεραιότητα, επικοινωνία, συμβατότητα κ.λπ.

Λειτουργείτε με γνώμονα τον φόβο

Ο τρίτος τρόπος με τον οποίο σαμποτάρετε την αγάπη εν αγνοία σας είναι ότι παίρνετε αποφάσεις και λειτουργείτε με βάση τον φόβο σας. Αντί να κάνετε πράγματα επειδή τα θέλετε, τα κάνετε επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει. Φοβάστε ότι αν κάνετε αυτό που σας λέει το ένστικτό σας, δεν θα μπορέσετε να ζήσετε τη ζωή και τη σχέση που επιθυμείτε.

Πρέπει να πάρετε δύσκολες αποφάσεις για να αντιμετωπίσετε αυτό που σας ενοχλεί και σας κάνει δυστυχισμένους. Αντί να μιλήσετε και να προσπαθήσετε να βρείτε λύση υποχωρείτε στον φόβο σας και αρνείστε να το συζητήσετε. Στρέφετε το βλέμμα αλλού προκειμένου να κάνετε πώς αγνοείτε όλα τα σημάδια ότι μία σχέση δεν είναι κατάλληλη για εσάς.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την συμπεριφορά συνήθως φοβούνται και την δέσμευση. Φοβούνται να εμπιστευτούν ξανά έναν νέο σύντροφο προκειμένου να μην πληγωθούν πάλι όπως στο παρελθόν. Ο συναισθηματικός πόνος που βιώσατε από μία σχέση που δεν πήγε καλά σας έχει κάνει να υψώνετε έναν τοίχο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να μην πληγωθείτε ξανά.

Αυτή η ασυνείδητη άμυνα μπορεί να προστατεύσει την καρδιά σας αλλά λειτουργεί και ως αδιαπέραστο τείχος, που κάνει αδύνατον σε κάποιον να σας αγαπήσει με όλη την καρδιά του.

Δεν λέμε πάντα την αλήθεια

Όσοι άνθρωποι είναι χωρίς σύντροφο πάντα λένε πώς ψάχνουν έναν υπέροχο άνθρωπο και μία ωραία νέα σχέση. Ωστόσο οι επιλογές και οι αποφάσεις τους λένε συχνά το αντίθετο.

Αν σαμποτάρετε την ερωτική σας ζωή με την λάθος επιλογή συντρόφου, ή με τον φόβο της δέσμευσης ή με το να μένετε για καιρό σε σχέσεις που σας κάνουν δυστυχισμένους ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Μπορείτε να έχετε την αγάπη που ονειρεύεστε αρκεί να αλλάξετε συμπεριφορά. Είναι στο χέρι σας να το πραγματοποιήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις