Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Gazprom: «Τα κράτη της ΕΕ εν γνώσει τους αποβιομηχανοποιούνται για να μην αγοράζουν ρωσικό αέριο»! - Η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% τα επόμενα 25 χρόνια


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η μεταποίηση και η βιομηχανία είναι καταδικασμένες στην ΕΕ λόγω της πρώτης τεχνητής καταστροφής του εμπορίου φυσικού αερίου,

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

«Η ΕΕ καταστρέφει σκόπιμα τη ζήτηση για φυσικό αέριο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Aleksey Miller, στην συνεδρίαση της εταιρείας για την επισκόπηση του έτους.


«Γνωρίζουμε καλά την κατάσταση στην Ευρώπη, όπου έχουν κάνει ένα άνευ προηγουμένου βήμα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος. «Εκεί, για πρώτη φορά στην ιστορία, η ζήτηση για φυσικό αέριο, μια πρωτογενή πηγή ενέργειας, καταστρέφεται τεχνητά».

Επέμεινε ότι η πολιτική της εξάλειψης μιας από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας αναγκάζει «ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ να αποβιομηχανοποιηθούν».

Η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% τα επόμενα 25 χρόνια, σημείωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι ο ενεργειακός γίγαντας είναι έτοιμος, καθώς αναπτύσσει συνεργασία με χώρες που ενδιαφέρονται για αξιόπιστο ενεργειακό εφοδιασμό.

«Ο όγκος των προμηθειών φυσικού αερίου στην Κίνα το 2023 θα είναι πάνω από 22,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, υπερβαίνοντας τις συμβατικές υποχρεώσεις κατά 500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Gazprom σχεδιάζει να παραδώσει έως και 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο ασιατικό κράτος.

Η Gazprom προμηθεύει φυσικό αέριο στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης σύμβασης που έχει υπογραφεί με την China National Petroleum Corporation (CNPC).

Ο αγωγός Power of Siberia αποτελεί μέρος μιας 30ετούς συμφωνίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Gazprom και της CNPC που συνάφθηκε το 2014.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Κίνα προβλέπεται να φτάσουν τα 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, λαμβάνοντας υπόψη έναν αγωγό διέλευσης μέσω της Μογγολίας.

Οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ έχουν μειωθεί λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία και της ανατίναξης των αγωγών Nord Stream που έλαβε χώρα πέρυσι και προηγουμένως ήταν η βασική οδός εφοδιασμού της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ωστόσο, η Gazprom έχει επαναπροσανατολίσει με επιτυχία το ενεργειακό της εμπόριο προς την Ασία, με την Κίνα να αναδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις