Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Oι Χούθι επιτέθηκαν με drones και πυραύλους κατά της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ και κατά εμπορικού πλοίου - Όλες οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Laboon κλάσης Arleigh Burk και από μαχητικά F/A-18 Super Hornet


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σε μία επίθεση πρωτοφανούς έντασης με χρήση drones, βαλλιστικών και αντιπλοϊκών πυραύλων, προχώρησαν οι σιίτες Χούθι,

επιχειρώντας να χτυπήσουν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ και το εμπορικό πλοίο MSC United VIII της MSC Mediterranean Shipping, ιταλικών συμφερόντων, στην νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιθετικές αυτές ενέργειες αναχαιτίστηκαν από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Laboon κλάσης Arleigh Burk και από μαχητικά F/A-18 Super Hornet, τα οποία απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

Το MSC United VIII, που σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο vesselfinder πλέει με σημαία Λιβερίας, κατευθυνόταν από το λιμάνι Βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι του Πακιστάν.

Oι Χούθι έδειξαν πως έχουν την ικανότητα να χτυπήσουν ταυτόχρονα περισσότερους από έναν στόχους και με πληθώρα οπλικών συστημάτων.

Στις αναχαιτίσεις συμμετείχαν και μαχητικά της ισραηλινής Αεροπορίας.

Η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (USCENTCOM), ανακοίνωσε πως ο Στρατός των ΗΠΑ, κατέρριψε σήμερα πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Συγκεκριμένα «καταρρίφθηκαν 12 μη επανδρωμένα, επιθετικά αεροσκάφη, 3 βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πλοίων και δύο αντιπλοϊκοί πύραυλοι στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε η Centcom σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Στην ίδια ανάρτηση διευκρινίζεται ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ούτε τραυματισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις