Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Άστεγο αγόρι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο για να Zητιανέψει μόλις όμως κοίταξε πιο προσεκτικά την θέση του οδηγού, πάγωσε!

 


Άστεγο αγόρι πλησιάζει ένα αυτοκίνητο για να ζητιανέψει μόλις όμως κοίταξε πιο προσεκτικά την θέση του οδηγού, πάγωσε!

Ένα εγκαταλελειμμένο άστεγο παιδί, το οποίο ζει στους δρόμους του Ναϊρόμπι της Κένυας, πρέπει να ζητιανεύει για να επιβιώσει. Ο John ήταν ένα τέτοιο παιδί.

Μερικές φορές περίμενε στα φανάρια και όταν το φανάρι γινόταν κόκκινο, πλησίαζε οδηγούς και ζητούσε για λίγα χρήματα.

Μια μέρα, ο John συνάντησε μια πολύ ξεχωριστή γυναίκα και οι δυο τους άλλαξαν ο ένας την ζωή του άλλου.

Το όνομα της ήταν Gladys. Όταν ο John κοίταξε μέσα στο αυτοκίνητο, έπαθε πλάκα. Είδε διάφορα, μεγάλα μηχανήματα ενωμένα με την Gladys.

Την ρώτησε γιατί ήταν συνδεδεμένη με αυτά. Εκείνη εξήγησε ότι είχε πρόβλημα στους πνεύμονες και έπρεπε να κουβαλάει μαζί της την δεξαμενή με το οξυγόνο και την γεννήτρια. Ο John, ο οποίος είχε ζήσει όλη του την ζωή στους δρόμους, δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο και σοκαρίστηκε.

Όπως κάθε παιδί της ηλικίας του, δεν μπορούσε να χαλιναγωγήσει την περιέργεια του. Συνέχισε να κάνει ερωτήσεις. Η Gladys, στα 32 της είχε ήδη κάνει 12 εγχειρήσεις, μία από τις οποίες έσπασε το οπτικό της νεύρο και την άφησε τυφλή. Ο John συγκινήθηκε τόσο από την ιστορία της που άρχισε να κλαίει.

Η ζωή του ήταν σκληρή, αλλά ένιωσε ότι η δική της ήταν ακόμα πιο σκληρή. Ρώτησε τι μπορούσε να κάνει για να την βοηθήσει. Πήρε το χέρι του και πρότεινε να προσευχηθούν μαζί. Μετά την προσευχή, ο John ακόμα δεν ένιωθε ικανοποιημένος.

Έβγαλε όλα τα χρήματα που είχε πάρει εκείνη τη μέρα και τα έδωσε στην Gladys. Ήταν σίγουρος ότι εκείνη τα χρειαζόταν περισσότερο από τον ίδιο.

Είναι απίστευτο που ένα αγόρι που έχει περάσει τόσα πολλά είναι γεμάτο συμπόνια και καλοσύνη. Αλλά αυτό που συνέβη μετά είναι ακόμα πιο συναρπαστικό.

Ένας περαστικός άκουσε τους δυο τους να μιλάνε, τους τράβηξε φωτογραφία και την κοινοποίησε στο διαδίκτυο. Έγινε viral. Χιλιάδες άνθρωποι, συγκινημένοι από την ιστορία της Gladys και την καλοσύνη του John, συνέβαλαν σε μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για να πληρώσουν για την ιατρική της περίθαλψη.

Μέσα σε 4 μέρες είχαν μαζέψει 80.000 δολάρια. Η Gladys θα μπορούσε να πάει σε μια ειδική κλινική στην Ινδία. Από την άλλη, η Gladys – ευγνώμων που το αγόρι και η καλοσύνη του της είχαν αλλάξει την ζωή – αποφάσισε να πάρει τον John από τους δρόμους. Θα πάει σχολείο και δεν θα χρειαστεί να ζητιανέψει ξανά. Πλέον θεωρεί την Gladys μητέρα του!

Πώς σας φάνηκε η ιστορία τους;

ΠΗΓΗ :
athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις