Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Αριστοτέλης Ωνάσης: 118 χρόνια από τη γέννηση του Έλληνα μεγιστάνα! Ατάκες του που άφησαν εποχή


 Σαν σήμερα το 1906 γεννήθηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Το όνομά του ήταν -και είναι- συνώνυμο του πλούτου και της δόξας σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Χάρη στην ιδιοφυΐα του & το επιχειρηματικό του ταλέντο, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου.

Το 1946 ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται την Τίνα Λιβανού και αποκτά μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, χωρίζουν με την Τίνα Λιβανού.

Το 1950 αγοράζει στην τιμή των 34.000 δολαρίων τη φρεγάτα που της έδωσε το όνομά της κόρης του Χριστίνας, ξοδεύοντας στη συνέχεια 4 εκατομμύρια δολάρια για να την μετατρέψει στο πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ που έμεινε στην ιστορία.

Το 1956, ο Αριστοτέλης Ωνάσης ιδρύει την Ολυμπιακή Αεροπορία η οποία πολύ γρήγορα ανοίγει τα φτερά της στις 5 ηπείρους και αναδεικνύεται σε μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Το 1957 γνωρίζει και ερωτεύεται με πάθος τη Μαρία Κάλλας η οποία χωρίζει με τον σύζυγο της και αναμένει τον γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, που δεν θα γίνει ποτέ!

Γοητευμένος από τη Τζάκι Κένεντι, χήρα του δολοφονηθέντος προέδρου των Η.Π.Α. Τζον Κένεντι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, παντρεύεται στις 20/10/1968 στο εκκλησάκι του Σκορπιού

Το μεγάλο “χτύπημα για τον Αριστοτέλη Ωνάση ήρθε στις 24 Ιανουαρίου 1973, όταν ο 25χρονος γιος του Αλέξανδρος, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Το πλήγμα για τον Έλληνα μεγιστάνα ήταν βαρύ, από το οποίο δε συνήλθε ποτέ. Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου 1975 πέθανε και ο ίδιος στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια.

Επιθυμία του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν να τον θάψουν δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στον Σκορπιό, όπου αναπαύονταν ήδη ο Αλέξανδρος. Στο ίδιο σημείο λίγα χρόνια αργότερα έθαψαν την αδερφή του Αρτέμιδα και την κόρη του Χριστίνα.

Αριστοτέλης Ωνάσης: Ατάκες

“Στο μυαλό μου, ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου. Μία μέρα, αυτό που θα καταφέρω, θα σας εντυπωσιάσει”

“Τα εκατομμύρια δεν συμβάλλουν πάντοτε σε όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος στην ζωή του”

“Στις πιο σκοτεινές στιγμές μας πρέπει να συγκεντρωθούμε για να δούμε το φως”

“Στη δουλειά σου πρέπει να είσαι σοβαρός αλλά στη ζωή σου πρέπει να είσαι τρελός”

“Νόμος για μένα στην επιχειρηματικότητα είναι να είμαι εγώ εκείνος που αγοράζει, όχι που πουλάει”

“Κάθε γυναίκα που προσεγγίζω, την πλησιάζω σαν μελλοντική ερωμένη μου”

“Το να είσαι φτωχός λύνεται, δεν είναι πρόβλημα. Το να είσαι φτωχός στο μυαλό είναι πρόβλημα και δε λύνεται με τίποτα”

 

Αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν καμία απολύτως σημασία”

“Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης”

“Το μυστικό στις επιχειρήσεις είναι να ξέρεις κάτι, που δεν το ξέρει κανένας άλλος”

fthis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις