Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Αβντίιβκα: Οι Ρώσοι κατέλαβαν κι άλλες περιοχές της πόλης – Σε πανικό βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις (HXHTIKO) «Έχουμε πολλούς τραυματίες που πρέπει να εκκενωθούν»

 


Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να καταλαμβάνουν συνοικίες της Αβντίιβκα και τις βραδινές ώρες επιβεβαιώθηκε πως η Τσάρσκ Γκότα στο νότιο τομέα, πέρασε υπό τον έλεγχό τους, ενώ ομάδες επιθετικής αναγνώρισης έχουν ήδη διεισδύσει σε βορειότερες περιοχές της πόλης.

Υποκλαπείσες συνομιλίες των Ουκρανών δείχνουν ότι η κατάστασή τους έχει γίνει ιδιαίτερα δυσχερής και απελπιστική.
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία Ουκρανού πολυβολητή ο οποίος αναφέρει ότι όλοι οι σύντροφοί του στο πολυβολείο είναι τραυματισμένοι και αν δεν εκκενωθούν άμεσα το πρωί μπορεί να μην είναι ζωντανοί.
Σε άλλες συνομιλίες από άλλες οχυρές τοποθεσίες ακούγονται θυμωμένοι στρατιώτες να αναφέρουν πως οι περισσότεροι από τους συναδέλφους τους έχουν τραυματιστεί βαριά ή έχουν σκοτωθεί και ότι «σφυροκοπούνται» συνεχώς από ρωσικά drones καμικάζι.
Τα drones έχουν δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στους Ρώσους στις μάχες εντός του αστικού ιστού.
Αυξάνονται οι απώλειες των Ουκρανών και μειώνονται οι δικές τους.
Η εξέλιξη των μαχών μέσα στην πόλη δείχνει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και δημιουργείται η εικόνα πως το τέλος της μάχης της Αβντίιβκα είναι κοντά.
Η στρατηγική σημασία της πόλης είναι τεράστια. Οι Ρώσοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μεγάλες δυνάμεις  σε κρίσιμα μέτωπα και να εξαρθρώσουν ολόκληρη την ουκρανική αμυντική διάταξη.
Δυνάμεις που μέχρι τώρα είχα εγκλωβιστεί για την προστασία του Ντονέτσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις